Sabatini kapja idén a Philippe Chatrier díjat

A korábbi US Open bajnok, Gabriela Sabatini a pályán nyújtott teljesítménye és jótékonysági munkája elismeréseként részesül majd a kitüntetésben.

A korábbi teniszezőről és az ITF egykori elnökéről elnevezett díjat 23 évvel ezelőtt alapították, melyet olyan egyének és szervezetek kaphatnak, akik jelentősen hozzájárultak a sportág fejlődéséhez és népszerűsítéséhez a pályán, vagy a pályán kívül tanúsított tetteikkel.

Sabatini nagyszerű pályafutást tudhat maga mögött, 1988-ban párosban megnyerte Wimbledont, majd két évvel később egyéniben a US Opent is, a szöuli Olimpiai Játékokon pedig ezüstérmet szerzett. 27 egyéni és 14 páros tornagyőzelmet követően 1996-ban vonult vissza, a legmagasabb világranglistás helyezése pedig a harmadik volt. 2006-ban a tenisz Hírességek Csarnokába is beválasztották. Visszavonulását követően is aktívan hozzájárult a sportág promotálásához, az UNICEF-el és a UNESCO-val közösön rengeteg gyermeken segített szerte a világban.

“Ha olyasvalamiért kapsz kitüntetést, aminek az egész életedet szentelted, az óriási megtiszteltetés.” – mondta Sabatini, aki június negyedikén veheti majd át a díját az ITF által szervezett Bajnokok Vacsoráján Franciaországban. “Az, hogy Párizsban kerül sor a díjátadóra, még különlegesebbé teszi számomra a dolgot, mindig is imádtam ott játszani. Rendkívül fontos este lesz, ekkor adják át az összes jelentős díjat, nagyon boldog vagyok és megtisztelve érzem magam.”

“Az ITF igazgatótanácsa örömmel részesíti Gabrielat a szövetség legrangosabb elismerésében.” – mondta David Haggerty, az ITF elnöke. “Ő egy remek bajnok és példakép, aki a különböző, fiatal és feltörekvő játékosokat segítő szervezetek támogatásával rengeteg tett a sportágért.”

Kép forrása: wtatennis.com