Polona Hercog lett Lugano bajnoka

2019. április 15.
by andF

Polona Hercog három játszmában, 6-3, 3-6, 6-3 arányban múlta felül Iga Swiateket a luganoi Samsung Open döntőjében.

A szlovén Hercog 2011-ben szerezte meg pályafutása első tornagyőzelmét Bastadban, majd meg is védte címét a következő szezonban, azóta azonban egyetlen trófeát sem sikerült elhódítania. A luganoi döntőben egy 17 esztendős játékos, Iga Swiatek volt az ellenfele, aki pályafutása során mindössze harmadik alkalommal szerepelt WTA torna főtábláján, de az ITF World Touron  mind a hét tornadöntőjét megnyerte.

A mérkőzés eleje nem alakult túl jól a fiatal lengyel teniszező számára, 9 nyerő ütése mellett 23 ki nem kényszerített hibát vétett, Hercog 6-3-ra nyerte az esőszünettel tarkított első játszmát. A második játszmában 3-2-es Hercog vezetésnél Swiatek összekapta magát, zsinórban hat játékot nyert, mellyel kiegyenlített a szetteket tekintve, és breakelőnybe került a döntő játszmában. Lendülete azonban nem tartott ki a találkozó végéig, a szlovén Hercog rögtön visszabreakelt, majd 2-2-nél és 5-3-nál is mattolta ellenfelét.

A két kiemelés nélküli játékos csatáját 6-3, 3-6, 6-3 -ra Polona Hercog nyerte, Swiatek pedig egész héten át nyújtott remek teljesítményének köszönhetően bekerült a top100-ba a világranglistán.

A hét másik versenyén, Bogotában is olyan játékos nyert, akinek idén még nem volt tornagyőzelme, így a szezon eddigi 18 tornáján 18 különböző játékos emelhette magasba a trófeát.

Kép forrása: wtatennis.com