Osaka korábbi edzője segíti a jövőben Mladenovic munkáját

2019. április 16.
by andF

Babos Tímea páros partnere, Kristina Mladenovic bejelentette, hogy a jelenlegi világelső Naomi Osaka korábbi edzője, Sascha Bajin csatlakozik a csapatához.

A francia teniszező az Instagram fiókján keresztül osztotta meg a hírt a rajongóival: “Izgatottan jelentem be, hogy a jövőben együtt dolgozom majd Sascha Bajinnal. Üdv a csapatban!” – írta Mladenovic.

Bajin irányításával robbant be a teniszvilág elitjébe Naomi Osaka, együttműködésük alatt a japán teniszező tavaly Indian Wells-t és a US Opent is megnyerte, a német szakembert pedig az év edzőjének választotta a WTA. Idén az Australian Open megnyerésével folytatódott a sikertörténet, ezt követően azonban Osaka váratlanul bejelentette, hogy elválnak útjaik.

A 34 esztendős Bajin korábban Serena Williams első számú ütőpartnereként dolgozott, de Wozniacki és Azarenka munkáját is segítette már hasonló minőségben. Márciusban Miamiban többen is kiszúrták őt Mladenovic edzésein, de a francia akkor a felmerülő kérdésekre azt válaszolta, hogy csak a család barátjaként van jelen a felkészülésnél.

Mladenovic legfőbb célja az egyéni világranglistán való előrelépés lehet, hiszen azt követően, hogy 2017. októberében top10-es játékos volt, jelentősen visszaesett a teljesítménye, és jelenleg a 66. helyen szerénykedik. A kétszeres Grand-Slam negyeddöntős játékos felkészülését az utóbbi években édesanyja irányította, aki korábban profi röplabdázó volt.

Kép forrása: Instagram / kristinamladenovic93