Kiesett a világelső!

Novak Djokovic 3 szettben maradt alul Daniil Medvedev ellen, így biztos nem nézhetünk vasárnap álomdöntőt.

A déli órákban Djokovic Medvedev ellen lépett, de nem kezdett jól: rögtön az első játékban el is vesztette az adogatását. A szerbnek Medvedev mellett a széllel is meg kellett küzdenie, ami szemmel láthatóan zavarta a játékban. A világleső rengeteg hibával játszott, Medvedev pedig hozta a stabil játékát, a szett végén ismét brékelt, és elvitte az első játszmát.  Az első szettben 3 nyerő mellé 21(!) hibát ütött a szerb, Medvedevnél ez az arány 7W/6UE volt.

Medvedev, egy kis megingást leszámítva, végig rendkívül stabilan teniszezett
Kép forrása: montecarlotennismasters.com

A folytatásban Djokovic bréklabdát hárított 0-1-nél, majd el is vette Medvedev szerváját, így ő került brékelőnybe. Ebben a játszmában több izgalom már nem volt, mindketten hozták az adogatásaikat, a világelső egyenlített.

Nem jött össze azonban a fordítás, a döntő szettre ismét visszaesett a szerb, Medvedev 5-1-re elhúzott. Innen még egy szervát visszavett Nole, azonban ismét bukta a sajátját, és Medvedev elhozta a döntő szettet 6-2-re, ezzel karrierje legnagyobb sikerét aratta. Djokovic egyébként az utolsó három adogatójátékát elbukta.

Aggódhatnak Djokovic szurkolói, hiszen a szerb játéka több alkalommal az egy évvel ezelőtti vesszőfutását idézte. Az elmúlt 7 meccséből 3-at elveszített, ráadásul akiket megvert (Tomic, Delbonis, Kohlschreiber, Fritz), azokra nem mondhatjuk azt, hogy a játékosok krémje lenne. Mondjuk azokra se, akiktől kikapott (Kohlschreiber, Bautista-Agut, Medvedev).

Kiemelt kép forrása: dailymail.co.uk