Erőnléti edzője szerint Federer készen áll a salakszezonra

Roger Federer három éve nem játszott salakos tornán, a jövő heti Madrid Openen azonban visszatér a borításra. Erőnléti edzője, Pierre Paganini szerint a felkészülés rendben zajlott, a svájci testileg és mentálisan is készen áll a salak jelentette kihívásokra.

Federer elsősorban azért hagyta ki az elmúlt években a salakszezont, hogy megkímélje a térdét és a hátát az esetleges sérülésektől, melyeket a salakon való játék okozhat. A 37 esztendős teniszező idén úgy döntött, hogy pályafutása egyetlen Roland Garros győzelmének tizedik évfordulóján ismét ütőt ragad a salakszezonban.

Nem sokkal azt követően, hogy Miamiban megszerezte pályafutása 101. ATP tornagyőzelmét, Roger Federer megkezdte a salakra való átállást. Egy heti intenzív munka után egyik edzője, Ivan Ljubicic elégedetten nyilatkozott tanítványa teljesítményéről, a napokban pedig erőnléti edzője, Pierre Paganini is megerősítette, hogy minden a legnagyobb rendben halad.

“Amikor egyik borításról a másikra vált egy teniszező, nagyon fontos, hogy gyorsan kapcsoljon, és reflexszerűen alkalmazkodjon az új borítás tulajdonságaihoz. Szerencsére Roger nagyon jó ebben. Lenyűgöző az alkalmazkodó készsége, bármilyen váratlan feladat elé állítom az edzések során, másodperceken belül megtalálja az optimális megoldást. Nem hízelgésből mondom, tényleg rendkívül nagy a játékintelligenciája. Roger sokkal nagyobb stratéga, mint azt a legtöbben gondolnák.” – mondta Paganini a svájci Blick-nek.

Kép forrása: tennis365.com