RG 19: Felemás napot zártak a korábbi Grand Slam bajnokok

Megkezdődött a hölgyek versenye a Roland Garroson. Stephens, Pliskova, Muguruza  és Svitolina továbbjutása mellett egy óriási szenzáció is kijutott az első napra.

Arról, hogy legyen miről beszélni már az első napon a hölgyeknél, rögtön egy háromszoros Grand Slam bajnok gondoskodott. Angelique Kerber nem játszott túl sok mérkőzést az idei salakszezonban és formaidőzítése nem igazán sikerült valami jól a Roland Garrosra sem. Az orosz Anastasia Potapova az utolsó pillanatok egyikében nyerte 6/4-re az első játszmát, majd könnyen kiejtette a folytatásra teljesen szétzuhant németet. Kerbernek továbbra sem sikeres a párizsi szereplése, hiszen mindösszesen két negyeddöntő ( 2012, 2017 ) mellett hat első fordulós kiesés írható fel a neve mellé a francia fővárosban.

Kerber számára hamar véget ért az idei Roland Garros
Kép forrása: rolandgarros.com

Több korábbi Grand Slam bajnok sikerrel vette az első akadályát. Nem volt egyszerű dolga a 2016-os bajnok Garbine Muguruzának. A spanyol teniszezőnő  Taylor Towsenddel találkozott. Az amerikai teniszezőnő remek tenisszel megnyerte az első szettet, a következő két szettben viszont Muguruza olyan szinten magára talált, hogy mindösszesen négy játékot engedélyezett ellenfelének. Egy másik amerikai, a tavalyi döntős Sloane Stephensnek csak a második szettben okozott némi gondot első fordulós mérkőzése. Stephens két breaket követően nyerte az első szettet Misaki Doi ellen, majd a második játszmát 4-5-ről fordítva Tiebreakban nyerte meg a japánnal szemben.

A tavalyi finalista már ott van a második fordulóban
Kép forrása: rolandgarros.com

Elkezdte szereplését az idei római premier torna bajnoka is. Karolina Pliskova remek formában érkezett az év második Grand Slam versenyére és az amerikai Madison Brengle elleni mérkőzését is magabiztosan abszolválta. Az első játszmában Pliskova 2-0-ás hátrányát követően nem vesztett játékot, majd a második szett nagy break váltásából is sokkal jobban jött ki. A 2016-os US Open finalistája a következő körben a Svetlana Kuznetsovát meglepetésre kiejtő Kristina Kucova ellen folytatja.

A nap egyik legérdekesebb párosítása az újonnan megépített Simonne-Mathieu pályán került megrendezésre. A hétszeres Grand Slam bajnok Venus Williams és a kilencedik kiemelt, ukrán Elina Svitolina csapott össze. Mind a két játszma hasonló forgatókönyvvel íródott. A két játékos 3-3-ig két alkalommal veszítette el az adogatását, majd Svitolina volt az aki, a játszma során már több játékot nem bukott. Az ukrán teniszezőnő 1 óra 15 perc játékot követően jutott a második fordulóba, ahol az ukrán Kateryna Kozlovával játszik.

Svitolina két szettben győzte le Venus Williamst
Kép forrása: rolandgarros.com

Az első forduló eredményei: 

Sloane Stephens ( 7 )-Misaki Doi 6/3 7/6(4)

Sara Sorribes Tormo-Alisson Van Uytvanck 6/1 5/7 6/2

Jennifer Brady-Ivana Jorovic 7/6(5) 4/6-nál sötétedés miatt félbeszakítva

Polona Hercog-Aliaksandra Sasnovich ( 32 ) 4/6 6/2 3/3-nál sötétedés miatt félbeszakítva

Garbine Muguruza ( 19 )-Taylor Towsend 5/7 6/2 6/2

Johanna Larsson-Magdalena Rybarikova 6/3 6/4

Kateryna Kozlova-Bernarda Pera 6/2 7/6(3)

Elina Svitolina ( 9 )-Venus Williams 6/3 6/3

Belinda Bencic ( 15 )-Jessika Ponchet 6/1 6/4

Laura Siegemund-Sofya Zhuk 6/3 6/3

Anastasia Potapova-Angelique Kerber ( 5 ) 6/4 6/2

Marketa Vondrousova-Yafan Wang 6/4 6/3

Petra Martic ( 31 )-Ons Jabeur 6/1 6/2

Kiki Mladenovic-Fiona Ferro 6/3 7/6(3)

Kristina Kucova-Svetlana Kuznetsova 6/4 6/2

Karolina Pliskova ( 2)-Madison Brengle 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: sports.yahoo.com