RG 19: A világelső és a címvédő is nyögvenyelősen vette az első akadályt

A harmadik napon a hölgyek versenyében ezúttal a Philippe Chatrie nem tartogatott egy jókora meglepetést. A világelső és a címvédő is szetthátrányból fordított. 

Naomi Osakának türelmesen kellett várnia, hogy megkezdhesse szereplését az idei Roland Garroson. A világelső a szlovák Anna Schmiedlovával csapott össze az első fordulóban, és az első szettben óriási meglepetésre nem tudott játékot nyerni. A második játszmát már sokkal jobban kezdte Osaka, azonban 3-0-nál az esőszünet kivette a lendületet a játékából, és részben ellenfelének köszönhette versenyben maradását. Schmiedlova kétszer is adogathatott a mérkőzés megnyeréséért, azonban Osaka nem szeretett volna már a nyitómeccsén búcsúzni, és rövidítésben kiegyenlített. Innentől kezdve a kétszeres Grand Slam bajnok átvette az irányítást, és a harmadik felvonásban 1-1-et követően állva hagyta Schmiedlovát. Osaka 28 perc alatt nyerte meg a döntő játszmát, és a következő fordulóban sem számíthat könnyű mérkőzésre. A japán teniszezőnő ellenfele ugyanis a fehérorosz Viktoria Azarenka lesz, aki a mai napon két szettben búcsúztatta a 2017-es győztes, Jelena Ostapenkot.

Osaka közel volt a kieséshez első meccsén
Kép forrása: stadiumastro.com

Címvédőként tért vissza legkedvesebb helyszínére, a román Simona Halep. Első mérkőzése ugyanúgy, ahogy tavaly, most sem volt zökkenőmentes. Halep nagyon magabiztos tenisszel kezdte az Alja Tomljanovic elleni találkozót, azonban a második szettben sokba került számára, hogy kétszer is elveszítette az adogatását. Halep ugyan egy breaket eltüntetett, ennek ellenére nem kerülte el a döntő játszmát. A harmadik játszmára viszont megrázta magát a címvédő, pillanatok alatt ellépett 5-0-ra. Miután Tomljanovic megnyerte a becsületjátékot, Halep az első mérkőzéslabdából lezárta az összecsapást. A román teniszezőnő a következő fordulóban a lengyel Magde Linette ellen folytatja.

Halepnek is szenvedősre sikerült első fordulós mérkőzése
Kép forrása: wtatennis.com

A mai nap kevésbé volt hangos a meglepetésektől, a kiemelt játékosok viszonylag jól állták a sarat. A nap egyik legérdekesebb párosításának tűnő meccsén a fehérorosz Aryna Sabalenka egy szoros, és könnyebb szettben verte a korábbi WTA Finals győztes, szlovák Dominika Cibulkovát. A hazai közönségnek is volt oka örülni, hiszen továbbjutott Caroline Garcia is, aki a német Mona Barthel győzte le két játszmában. A nap egyetlen meglepetésének számít, hogy a 17. kiemelt Anna Kontaveit számára befejeződött a verseny. Az észt teniszezőnő szettelőnyből szenvedett vereséget a cseh Karolina Muchovával szemben.

Sabalenka két szettben verte a 2016-os világbajnokot
Kép forrása: wtatennis.com

Az első forduló eredményei: 

Naomi Osaka ( 1 )-Anna Karolina Schmiedlova 0/6 7/6(4) 6/1

Viktoria Azarenka-Jelena Ostapenko 6/4 7/6(4)

Katerina Siniakova-Elena Rybakina 7/6(5) 6/1

Maria Sakkari ( 29 )-Anna Tatishvili 6/0 6/1

Caroline Garcia ( 24 )-Mona Barthel 6/2 6/4

Anna Blinkova-Margarita Gasparyan 6/3 4/6 8/6

Madison Keys ( 14 )-Evgeniya Rodina 6/1 6/2

Kurumi Nara-Dalila Jakupovic 7/5 5/7 6/3

Bianca Vanessa Andreescu ( 22 )-Maria Bouzkova 5/7 6/4 6/4

Simona Halep ( 3 )-Ajla Tomljanovic 6/2 3/6 6/1

Magda Linette-Chloe Paquet 3/6 6/1 6/2

Aleksandra Krunic-Daria Gavrilova 6/3 2/2-nél Gavrilova feladta

Lesia Tsurenko ( 27 )-Eugenie Bouchard 6/2 6/2

Daria Kasatkina ( 21 )-Jasmine Paolini 6/2 6/3

Monica Puig-Kirsten Flipkens 6/1 7/5

Iga Swiatek-Selena Janicjevic 6/3 6/0

Qiang Wang-Saisai Zheng 6/1 7/5

Arya Sabalenka ( 11 )-Dominika Cibulkova 7/5 6/1

Amanda Anisimova-Harmony Tan 6/3 6/1

Irina Begu-Lin Zhu 6/1 6/1

Karolina Muchova-Anna Kontaveit ( 17 ) 3/6 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: bleacherreport.com