RG19: Federer, Nadal és a többi esélyes sem hibázott

Igazi meglepetés nélkül, amolyan vihar előtti csendként zajlott a Roland Garros 4. játéknapja. A kiemeltek, kevés kivételtől eltekintve, vették az akadályt, amelyet a 2. forduló állított elejbük.
Stephanos Tsitsipasra egy kissé ráijesztett a bolíviai Hugo Dellien, ugyanis elvitte az első játszmát. A torna 6. kiemeltje azonban hamar magára talált, és megnyerte a következő 3 szettet. Rafael Nadal újabb alkalmi vendéget fogadott “hazai” pályáján, a Court Philippe Chatrier-n. A selejtezőből felkerült német Yannick Maden nem lesz itt visszajáró vendég, de legalább elmesélheti majd az unokáinak, hogy játszhatott a Salakkirállyal a párizsi centerpályán. Nadal 3 szettben ment tovább.

Hasonlóan könnyed meccset játszott Roger Federer is, akinek a szintén német, és szintén selejtezős játékos, Oscar Otte próbálta útját állni, bár neki még a kvalifikáció is túl nagy falatnak bizonyult, ugyanis szerencsés vesztesként jutott fel a főtáblára. Federer a fontos pillanatokban jól koncentrált, simán jutott tovább.  Érdekesnek ígérkezett Stan Wawrinka, és az idén már két tornát is megnyerő Cristian Garin összecsapása. A várt nagy csata elmaradt, a svájci Garros-bajnok leiskolázta ellenfelét, majd ezek után még arra is volt figyelme, hogy az aláírásáért tolongók közül kiemeljen egy rémült, síró kisfiút, akit törölközőjével és egy aláírt labdával ajándékozott meg. Szép jelenet volt.

A szebb napokat megélt teniszezők rangadóin Kei Nishikori 4 szettben intézte el Jo-Wilfred Tsongát, az egyre mélyebbre süllyedő Grigor Dimitrov pedig 0/2-ről fordított a még őt is alulmúlni tudó Marin Cilic ellen, aki legalább nem tékozolja tovább az értékes műsoridőt a szerva előtti kivárhatatlan labdapattogtatással.

Párizs és a franciák szeretik a tündérmeséket. Talán Virginie Razzano meséjét – aki 2012-ben, szabadkártyásként verte ki a szuperfavorit Serena Williamst – igyekszik továbbírni a visszavonulás szélén álló, 37 éves Nicolas Mahut, aki páros karrier Grand Slammel, és azzal a kétes dicsőséggel rendelkezik, hogy ő veszítette el minden idők leghosszabb mérkőzését, Wimbledonban John Isner ellen. A jó Nicolas idén mindössze két salakos meccset játszott, azokat is Challengeren, és azokat is elvesztette, itt viszont már a 3. fordulóban van, miután 3 játszmában legyőzte az esélyesebb Philip Kohlschreibert.

Hasonló tündérmesét készül írni Mahut párospartnere, Pierre-Hugues Herbert is, aki mostanában egyéniben is egyre inkább jeleskedik. Miután az előző fordulóban 0/2-ről fordított Daniil Medvedev ellen, Lord Benoit, Lyon újdonsült bajnoka is kétszettes előnybe került vele szemben. Herbert azonban egy rendkívül közönségszórakoztató meccsen kiegyenlített. Lapzártakor a döntő szettben 9/8-ra állnak, és nem lehet tudni, mi lesz a vége.

Update: Tündérmese vol 2 deleted, Paire döntő szett 11/9-re nyert.

Eredmények:

 Stefanos Tsitsipas-Hugo Dellien                       4/6 6/0 6/3 7/5
Corentin Moutet-Guido Pella                              6/3 9/1 2/6 7/5
Yannick Maden-Rafael Nadal                             1/6 2/6 4/6
David Goffin-Miomir Kecmanovic                      6/2 6/4 6/3
Kei Nishikori-Jo-Wilfried Tsonga                       4/6 6/4 6/4 6/4
Juan Ignacio Londero-Richard Gasquet         6/2 3/6 6/2 6/4
Alexei Popyrin-Laslo Djere                                 4/6 6/7 4/6
Roberto Carballes Baena-Filip Krajinovic       4/6 4/6 7/6 6/3 6/8
Nicolas Mahut-Philipp Kohlschreiber               6/3 6/3 6/3
Matteo Berrettini-Casper Ruud                         4/6 5/7 3/6
Grigor Dimitrov-Marin Cilic                               6/7 6/4 4/6 7/6 6/3
Stan Wawrinka-Christian Garin                         6/1 6/4 6/0
Oscar Otte-Roger Federer                                  4/6 3/6 4/6
Benoit Paire-Pierre-Hugues Herbert                     6/2 6/2 5/7 6/7  11/9
Alex De Minaur-Pablo Carreno Busta            3/6 1/6 1/6