RG 19: Pár hete még Challanger tornát nyertek, ma pedig Roland Garrost

Kevin Krawietz és Andreas Mies Roland Garros bajnokok lettek! Na erre ki számított? A német kettős a döntőben két szettben győzte le Jeremy Chardyt és Fabrice Martint. 

A Roland Garros francia publikumának a mai napon is volt oka a szokásos óriási hangulatot megteremteni. Úgy tűnik Párizsban nehéz a francia duókat megállítani, hiszen tavaly Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut diadalmaskodott, most pedig a Jeremy Chardy/Fabrice Martin kettősnek szurkolhatott gőzerővel a párizsi nagyérdemű. A franciák sorra halmozták a meglepetéseket ezen a tornán, hiszen az első kiemelt Kubot/Melo duót a nyolcaddöntőben, a Cabal/Farah kettőst az elődöntőben búcsúztatták. Krawietznek és Miesnek is voltak szép győzelmeik a verseny során, az első két körben a Mahut/Melzer és a Marach/Pavic kettős sem tudott az útjukba állni. A két német az elődöntőben Guido Pellát és Diego Schwartzmant győzte le.

Egyértelműen a franciák kezdték sokkal idegesebben ezt a döntőt. Az első két adogatójátékukat elbukták Chardyék és ez óriási hendikep volt Miesék számára. Az első szettet Krawietzék tükörsimára varázsolták, az adogatásaik mögött a két német kikezdhetetlen volt. Erre tökéletes bizonyíték, hogy mindösszesen 4 pontot gyűjtöttek össze Chardyék fogadóként. A tűz a második szettre érkezett meg a franciák részéről. Adogatóként Martinék ugyan már sokkal jobban játszottak, azonban komoly gondnak bizonyult, hogy a németek szerváinál továbbra is esélytelenek voltak. A második szettet így nem meglepő módon a rövidítés döntötte el. Egészen 4-3-ig csak adogatópont született, majd Chardy volt az, aki a következő pontnál nem kicsit megremegett. Krawietzék a következő két pontot remek hálójátékuknak köszönhetően nyerték meg, közel másfél óra játék után lettek a Roland Garros bajnokai.

Kraiwetz és Mies remek tenisszel nyerték meg a Roland Garrost
Kép forrása: bbc.co.uk

A semmiből egy Roland Garros bajnoki címet ünnepelhetett a két német. Ki gondolta volna ezt, miután pár hete még a heilbronni Challanger torna döntőjét nyerték meg. Mindenesetre ezen a tornán remek skalpok után a mai döntőben kiváló tenisszel, megérdemelten győzték le Chardyt és Martint a francia közönség legnagyobb bánatára. Krawietz és Mies történelmet írt, hiszen soha nem nyert még német játékos férfi párosban Roland Garrost, most pedig rögtön kettő.

A döntő végeredménye: 

Kevin Krawietz/Andreas Mies-Jeremy Chardy/Fabrice Martin 6/2 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: dnaindia.com