Rafael Nadal nem játszik Wimbledon előtt

2019. június 10.
by Airon

Rafael Nadal ugyanúgy, ahogy tavaly, idén sem szerepel a füves pályás felkészítő tornákon. 

Ahogy azt valamennyire várni lehetett, Rafael Nadal a 2018-as szezonhoz hasonlóan ezúttal sem vesz részt az hat lehetséges füves torna valamelyikén az év harmadik Grand Slam versenye előtt. A tegnap 12. Roland Garros trófeáját megszerző spanyol erről a győzelmét követően nyilatkozott:

„Mindenki tudja, hogy szeretek füvön játszani, de azzal is tisztában lehet mindenki, hogy már nem vagyok képes sorozatban annyi héten át pályán lenni, mint nyolc vagy tíz éve” – mondta Nadal.

A spanyol hozzátette, hogy a füves pályás tornák helyett, Mallorcán fog készülni az idei Wimbledoni viadalra. Elmondása szerint a tavaly nagyon jól játszott ezen a tornán és közel érezte magát a tornagyőzelemhez. A spanyol azt is kiemelte, hogy nagyobb esélyt lát úgy a harmadik wimbledoni győzelmére, amennyiben egészséges, mintha sok mérkőzést lejátszana a két hetes versenyt megelőzően.

„Az elődöntőben egy pont választott el a továbbjutástól, az elmúlt években pedig versenyképesnek éreztem magam Wimbledonban. Mi okom lenne, hogy változtassak a felkészülésemen?” – kérdezte a spanyol.

Interjú forrása: nemzetisport.hu 

Kiemelt kép forrása: thejakartapost.com