Kyrgios Queens-ben is balhézott kicsit, majd kifakadt a sajtószobában

Nick Kyrgios kihagyta a Roland Garrost, de a füves pályás szezonra újra felszívta magát. Csütörtökön Queens-ben a korábbi esőszünetek miatt két mérkőzést is játszania kellett, így számítani lehetett arra, hogy kifejti majd a nemtetszését egy-két dologgal kapcsolatban. Így is lett.

Az ausztrál előbb Carballes Baena ellen lépett pályára, akit két játszmában le is győzött, este viszont Felix Auger-Aliassime-el már nem bírt el, pedig az első játszmát ő nyerte. Már az első meccsen is akadtak gondjai a játékvezetővel és a vonalbírókkal, egy kérdéses ítéletnél azzal fenyegetőzött, hogy befejezi a játékot. A második találkozón sem tudta megugrani a székbíró azt a szintet, amelyet Kyrgios elvár, és még egy fotós is zavarta, aki szerinte pont akkor próbálta lencsevégre kapni, mikor ő az orrát fújta.

A mérkőzéssel, és úgy általában a szék- és vonalbírók ténykedéseivel kapcsolatos gondolatait a sajtótájékoztatón bővebben is kifejtette.

“Hogy őszinte legyek, előre tudtam, hogy lesz pár megkérdőjelezhető döntés a nap során. Ez történik, mikor egy külső pályán játszol, ahol nincs sólyomszem. Tudtam, hogy születnek majd rossz döntések, de a mai nap volt néhány elképesztően gyenge is. Nem lenne szabad olyannak történnie, hogy Felix és én egymásnak ítélünk meg pontokat. Kritikus pillanatban adott meg nekem egy pontot, majd én is megtettem ezt vele.” – értékelte Kyrgios a bírók munkáját.

“Nem hiszem, hogy ezen a szinten, olyan vonalbíróknak és székbíróknak kellene ténykedniük, akik nem képesek jó döntéseket hozni. És tudom, mi történik velük: semmi. Kapnak egy kis ejnye-bejnyét. Elbeszélgettem velük Miamiban, miután én kaptam büntetést az ő hibáik miatt. Tudjátok, nem kapnak semmilyen figyelmeztetést vagy büntetést, ha hibáztak. Szóval mi is a különbség? Ha én hibázok, megbüntetnek érte, ők miért nem kapnak büntetést egy-egy rossz napjuk után?”

“Súlyos pénzek múlnak egy-egy döntésen, ez nem vicc. De lehet, hogy ők így gondolják, hiszen nem történik semmi a meccsek után. Nem vizsgálják meg a munkájukat, vagy ilyesmi. Szerintem ez nevetséges. Miért ne lehetne egy tartalék székbíró arra az esetre, ha a másiknak épp szörnyű napja van? Nem értem. Nekem kell büntetést fizetni a szörnyű döntéseik miatt, velük viszont semmi sem történik.”

Ezek után felmerült a kérdés, hogy jobban örülne-e annak, ha a vonalbírók szerepe megszűnne, és elektronikus rendszer döntene arról, hogy kint vagy bent volt-e a labda?

“Nem érdekel, én csak fair játékot akarok. Felix telibe találja a vonalat, és outot mondanak? Megadom neki a pontot, hiszen így szólnak a tenisz szabályai. Ha az emberek rendesen végeznék a munkájukat, akkor nem lennének ilyen gondjaink. Ennyire egyszerű. Nem érdekel, hogy vonalbírók döntenek-e, vagy sem. Ha a szabályok szerint folyik a játék, akkor rendben van, nincs problémám velük. Egyszerűen csak nem szabadna megtörténnie annak, hogy a játékosok pontokat kénytelenek megadni egymásnak.”

A mérkőzés végén Kyrgios a szurkolókkal is szóváltásba elegyedett,  de természetesen erre is volt válasza.

“A nézők kifütyülnek, szidnak, jelzőkkel illetnek. Te mit tennél? Annyiban hagynád? Szívem-lelkem beleadom, de idióta székbírókkal és idióta nézőkkel kell foglalkoznom. Mit vársz tőlem, haver? Azok a dolgok, amiket a fejemhez vágtak, rendben vannak? Természetes, hogy visszavágok. Nem vagyok az a fajta srác, aki csak úgy elsétál. Ha te így tennél, akkor túl jó vagy, hihetetlen önfegyelemre vall. Nem mondom, hogy helyesen cselekedtem, de én egyszerűen csak ilyen vagyok.”

Kyrgios minden bizonnyal újabb büntetést kap majd a pályán tanúsított viselkedése miatt.

Kép forrása: thewest.com.au