Tsitsipas az őt legyőző Auger-Aliassime-t dicsérte

A görög szerint a 18 éves, fiatal kanadai hamarosan képes lehet legyőzni a nagy hármas bármely tagját

A héten zajló londoni Fever-Tree Championships füves torna negyeddöntőjében a világranglista 6. helyén álló 20 éves Stefanos Tsitsipas kikapott a még nála is 2 évvel fiatalabb Felix Auger-Aliassime-tól. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Tsitsipas élete legnehezebb ellenfelének nevezte Auger-Aliassime-t, ami nagy szó, hiszen a görög játékos ebben az idényben már Roger Federert és Rafael Nadalt is legyőzte.

“Azt hiszem, jó néhányszor próbálkoznom kell még, mire legyőzöm Felixet. Nála hihetetlenül egyben van minden: az egyik legjobb fogadójátékos, de gyors, pontos, nehezen olvasható szervával is rendelkezik. A tenyeresével kiváló támadó pozíciót tud teremteni magának, ugyanakkor a fonákja mögött is kellőképpen agresszív. Mindehhez gyorsan mozog a pályán. Ritka az ilyen kombináció. Azt gondolom, hamarosan a Top 5-ben látjuk őt.”

Auger-Aliassime igazi csodagyerek: 18 éves kora ellenére már 21. a világranglistán, és három ATP tornadöntő is belefért eddigi karrierjébe.
A világranglista pontok gyűjtögetését 14 éves korában kezdte, és ő az első, 2000-es években született játékos, aki nyert már ATP mérkőzést. Az 1999-es Lleyton Hewitt óta ő a legfiatalabb játékos, aki bejutott a Top 25-be.

Ami a Grand Slameket illeti, mindkét ifjú titánnak nehéz dolga van, hiszen 2016, Stan Wawrinka US Open győzelme óta ismét csak a nagy hármas elnyűhetetlen tagjai tudtak major torna döntőjében diadalmaskodni. Szinte hihetetlen, de az utolsó tíz Grand Slamből Rafael Nadal négyet, Novak Djokovic és Roger Federer pedig hármat-hármat nyert. Dominic Thiem az egyetlen olyan 30 év alatti játékos, aki legalább szettet tudott lopni tőlük: éppen a 2 héttel ezelőtti Roland Garros döntőben nyerte meg Thiem Nadal ellen a második szettet.

A kiemelt kép forrása: https://www.ctvnews.ca