Wimbledon 2019: A világelső és a címvédő is bejutott a második fordulóba

A mai napon a hölgyeknél a felső ág is megkezdte a saját maga küzdelmét. Ashleigh Barty, Angelique Kerber és Serena Williams is gond nélkül továbbjutott. 

Ashleigh Barty először kezdhetett meg világelsőként Grand Slam versenyt. Az auszztál lány úgy tűnik nem szeretett volna úgy ranglista elsőként játszani, ahogy például azt Naomi Osaka tette Párizsban. Az ausztrál lány, akinek egyébként játéka maximálisan alkalmas a füves pályára, világelsőhöz méltóan kezelte az új szituációt karrierje során és különösebb probléma nélkül győzte le a kínai Saisai Zhenget 1 óra 18 perc alatt. Bartynak a második fordulóban egy belga ellenfele lesz, a korábban budapesten WTA tornagyőzelmet szerző Alison Van Uytvanck személyében.

Barty magabiztos győzelemmel kezdett
Kép forrása: standard.co.uk

A címvédő sem tétovázott sokat a bemutatkozással. Angelique Kerber ugyan finoman szólva sem a legjobb formában érkezett az év harmadik Grand Slam tornájára, első meccsét azonban két szettben abszolválta. A német két igen kaotikus játszmát tudott megnyerni honfitársa, a világranglista 65. Tatjana Mariával szemben. Kerber a következő fordulóban az amerikai Lauren Davis ellen játszik.

A mai napon korábbi wimbledoni bajnokok is pályára léptek, akik közül nem mindenkinek sikerült a második fordulóba jutni. A 23-szoros Grand Slam bajnok Serena Williams és kétszeres itteni győztes Petra Kvitova is két szettben jutott tovább. Óriási meglepetésre kiesett a 2017-es bajnok Garbine Muguruza, akit a brazil Beatriz Haddad Maia kényszerített búcsúra. Rövidre sikerült Maria Sharapova Grand Slam tornára való visszatérése, aki úgy tűnik még nincs rendben fizikailag sérülése után. Az orosz teniszezőnő a döntő szettben 5-0-ás hátránynál feladta a mérkőzését a francia Pauline Parmentier ellen. Ezen a játéknapon szintén második fordulóba jutott a korábbi US Open győztes Sloane Stephens és a holland Kiki Bertens is.

Muguruza hamar búcsút intett Wimbledonnak
Kép forrása: eurosport.es

A játéknap eredményei itt tekinthetőek meg: 

https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/results/day9.html?event=LS

Kiemelt kép forrása: eurosport.co.uk