Wimbledon 2019: Fucsovics nagy csatában jutott tovább

2019. július 2.
by revan07

Fucsovics Márton 4 játszmában nyert Wimbledonban az osztrák Denis Novak ellen és ezzel bejutott a második fordulóba.

Nem indult jól a mérkőzés Marci számára, pillanatok alatt már 0-3-as hátrányban találta magát. A játszma közepén sikerült visszabrékelnie, azonban egyből semmire bukta az adogatását, és Novak kiszerválta a szettet. 3-6.

A második szett. 4. játékában Marci került előnybe, amit nem sikerült megtartania. A szett végén azonban el tudta venni Novak szerváját, ezzel egyenlítve ki az összecsapást. 6-4.

Jöhetett a 3. szett, ami a mérkőzés legfordulatosabb időszakát hozta. Fucsovics kapásból bukta a szerváját, amire Novak két bukott adogatójátékkal válaszolt. Marci így már 5-2-re is vezetett, fogadóként 3 játszmalabdát puskázott el, és ennek megfelelően nem is tudta kiszerválni a meccset. Zsinórban kétszer bukta az adogatását, így Novak 5-6-nál a szettért adogathatott, amit szerencsére nem sikerült megoldania, jöhetett a rövidítés. Itt már Marci dominált, sima 7-2-vel hozta el a fordulatos játszma tie breakjét.

Novak nem igazán tudott túllépni az elpuskázott lehetőségen, rögtön el is bukta a szerváját, Marci előnybe került a 4. játszmában is, majd nem sokkal később már 4-0-ra vezetett. Innen szerencsére már nem jött fordulat, Marci 2 óra 35 perc alatt behúzta a meccset.

A magyar játékos 40 nyerő mellé 20 hibát ütött, ez az arány Novaknál 31/37 volt, úgyhogy mondhatjuk, hogy megérdemelt győzelem volt.

Marcira a következő fordulóban a Tiafoet 5 szettben búcsúztató Fognini vár.

Kiemelt kép forrása: https://banqueericsturdzagenevaopen.com/