Wimbledon 2019: A tavalyi finalista is csomagolt

2019. július 5.
by cort

Ma már a legjobb tizenhat közé jutás a tét Wimbledonban, és ahogy azt már idén megszokhattuk, ezen a napon sem maradtunk meglepetés nélkül.

Elsőként a kanadai Milos Raonic jutott a negyedik fordulóba. A három évvel ezelőtti finalista a szintén nagy adogató amerikai Reilly Opelka ellen lépett pályára, és 7-6 6-2 6-1 arányban győzedelmeskedett. A 15. helyen kiemelt kanadai a legjobb tizenhat között az argentin Guido Pellával találkozik, aki a nap eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta. Pella kis túlzással sem tartozik a jobb füves pályás játékosok közé (a wimbledoni tornát megelőző két viadalon egyaránt az első körben búcsúzott), ezért is nagy meglepetés, hogy viszonylag simán 6-4 6-4 7-6 arányban búcsúztatta a tavalyi finalista Kevin Andersont. Pella a mérkőzés folyamán három alkalommal is elvette a dél-afrikai adogatását, a saját szervái mögött pedig kilencből nyolc breaklabdát is hárítani tudott.

Raonic és Pella mellett szintén várhatja a második hetet a francia Benoit Paire, valamint a spanyol Roberto Bautista Agut. A francia a cseh Jiri Vesely-t verte négy szettben, Bautista pedig három játszmában múlta felül az orosz Karen Khachanovot.

Kép forrása: twitter.com/tennischannel