Wimbledon 2019: Halep henger a nap rangadóján, Pliskova és Svitolina is nyolcaddöntős

A hölgyeknél az alsó ágon már a nyolcaddöntős helyekért ment a küzdelem. A top kiemeltek nem hibáztak és láthattunk egy újabb Gauff csodát. 

Nézzük először azt a mérkőzést, amire talán a legjobban vártunk. Simona Halepnek eljött az első komolyabb próbatétele, hiszen Victoria Azarenka szüléséből visszatérve kifejezetten energikus teniszt mutatott az elmúlt hetekben. Azt is lehet mondani, ha valahol, itt lehetett volna a legjobb esélye a fehérorosznak legyőznie a korábbi világelsőt. Ez azonban nem az a meccs volt, ahol majd Azarenka irányít és hazaküldi Halepet. A meccset  pedig igen enerváltan kezdte a tavalyi Roland Garros győztes és hamar 3-1-es hátrányba került. A következő játékokban viszont Halep egyre jobban elkapta a fonalat, aminek eredményeképpen zsinórban öt megnyert játékkal elhozta az első szettet. A második játszma elején, amit akkor még nem tudhattunk, kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy Halep 1-1-nél egy igen látványos labdamenetet megnyerve elzárta a break felé vezető utat Azarenka előtt. A korábbi kétszeres Australian Open győztes ebben a szettben megragadt 1 árva játéknál, Halep nagyon magabiztosan ment tovább. Azt, hogy egy tinédzser újabb csodájának áldozata lesz-e a román játékos, hétfőn kapunk választ. Corin Gauff ugyanis további sokkjait szétszórva a szakértők felé, 15 évesen bejutott pályafutása első Grand Slam nyolcaddöntőjébe. A sztori, hogy még hihetetlenebb legyen, két meccslabda hárítása után döntő szettben győzte le a szlovén Polona Hercogot.

Halep meglepően könnyen győzte le Azarenkát
Kép forrása: hindustantimes.com

A mai napon Karolina Pliskova és Elina Svitolina is jól állta a sarat annak ellenére, hogy mind a ketten döntő szettre kényszerültek. A cseh teniszezőnő a döntő szettben megszerzett breakkel végig robogott a tajvani Su-Wei Hsieh ellen és játszik majd honfitársával, Karolina Muchovával. Elina Svitolina pedig csak saját magának köszönhette túlóráját, hiszen szettelőny tudatában, a második játszmában két mérkőzéslabda ellenére, csak döntő szettben tudott a legjobb 16 közé kerülni a görög Maria Sakkarival szemben.

A harmadik forduló eredményei: 

Elina Svitolina ( 8 )-Maria Sakkari ( 31 ) 6/3 6/7)(1) 6/2

Petra Martic ( 24 )-Danielle Collins 6/4 3/6 6/4

Karolina Muchova-Anna Kontaveit ( 20 ) 7/6(7) 6/3

Karolina Pliskova ( 3 )-Su-Wei Hsieh ( 28 ) 6/3 2/6 6/4

Simona Halep ( 7 )-Victoria Azarenka 6/3 6/1

Corin Gauff-Polona Hercog 3/6 7/6(7) 7/5

Shuai Zhang-Caroline Wozniacki ( 14 ) 6/4 6/2

Dayana Yastremska-Viktorija Golubic 7/5 6/3

Kiemelt kép forrása: tennis365.com