De Minaur lett Atlanta bajnoka

Alex De Minaur nyerte az atlantai ATP 250-es versenyt. A fiatal ausztrál a fináléban két szettben győzte le az amerikai Taylor Harry Fritzet. 

A Next Gen korosztály jeles képviselői döntőztek az atlantai ATP 250-es tornán. Alex De Minaur az elődöntőben túlélte Reilly Opelka bődületesen nagy adogatásait, Fritz pedig összességében, ha döntő szettben is, de magabiztosan verte a brit Cameron Norriet. A két játékos utoljára a Next Gen 8-as döntőjén csapott össze, akkor az ausztrál hagyta el győztesen a pályát.

De Minaur rögtön az első játékban break labdához jutott, azonban ekkor egy kiszorított helyzetből nem tudott elütni Fritz mellett, aki pár ponttal később megőrizte az adogatását. A break hátrányt azonban nem kerülte el, 3-3-nál egy kettős hibának köszönhetően veszítette el az adogatását. De Minaurra ráaádásul nem helyeződött az a nyomás, hogy ki kell szerválnia a szettet, 5-3-nál egy elrontott Fritz rövidítés után fogadóként zárta le a szettet. A második játszmában már nem voltak gondjai az adogatások mögött az amerikainak, azonban fogadóként továbbra sem kapott semmiféle esélyt. A szett sorsáról a rövidítés döntött, amiben Fritz volt az instabilabb, De Minaur pedig az első mérkőzéslabdáját egy fonák röpte nyerővel megcsinálta. Az ausztrál 1 óra 19 perc játékot követően nyerte meg a finálét.

De Minaur pályafutása második tornagyőzelmét szerezte meg Atlantában
Kép forrása: atptour.com

Alex De Minaurnak nagyon kellett ez a siker, hiszen tőle azért talán lehet nagyobb áttörést várni. Az ausztrál játékos karrierje második tornagyőzelmét szerezte meg, amivel feljött a 25. helyre a világranglistán.

A döntő végeredménye: Alex De Minaur ( 3 )-Taylor Harry Fritz ( 2 ) 6/3 7/6(2) 

Kiemelt kép forrása: foxsports.com.au