Cincinnati 19: Djokovic és Federer sem hibázott, Wawrinka ismét megverte Dimitrovot

Elkezdték a top favoritok a US Open Series második 1000-es versenyén a küzdelmeket. Novak Djokovic és Roger Federer is könnyen jutott tovább, Stan Wawrinka pedig már sokadszorra is legyőzte a számára egyre kellemessebb ellenfélnek bizonyuló Grigor Dimitrovot. 

A világelső miután Montrealnál még a hosszabb pihenő mellett tette le a voksát, címvédőként természetesen visszatért Cincinnatibe. Az első ellenfele egy kellemetlen utolsó emlék lehetett számára, ugyanis a 2016-os wimbledoni tornán pont az amerikai Sam Querrey győzte le őt a harmadik fordulóban. A világelsőnek azért valamennyire most is meggyűlt a baja a hórihorgas amerikaival, de azért közel sem annyira mint 3 éve az All England Clubban. Az első szettben a szerb megmutatta szokásos mentális erősségét, 6-5-nél az utolsó pillanatban eldöntötte a játszma sorsát. Ez a lényegi kérdéseket nagyjából meghatározta, Querrey neve mellett a folytatásban már csak egyetlen árva játékocska került fel az eredményjelző táblára. Novak Djokovic magabiztosan vette az első akadályt, de hát ez címvédőként alap elvárás tőle. Marian Vajda tanítványa a negyeddöntőbe kerülésért azzal a spanyol Pablo Carreno-Bustával csap össze, aki kisebb meglepetésre kiejtette a hazai közönség legnagyobb bánatára, meccslabda hárítása után John Isnert.

Roger Federer is megkezdte szereplését Cincinnati berkein belül. A svájcinak nem lesz egyszerű dolga, hiszen 600 pontot kell alsó hangon megvédenie. A menetelés azonban a svájci jelenlegi formáját tekintve elvárható, Juan Ignacio pedig nem igazán tudott “beleköpni a levesébe”. Federerre egész pályafutása során a játszma eleji gyors breakek volt jellemzőek és ebből az első szettre is tartogatott. Gyorsan elnyerte az argentin adogatását, majd a sajátjait könnyedén hozogatva, 22 perc leforgása alatt vezetéshez jutott. A második játszma abban különbözött az elsőtől, hogy ezt Londero ugyan elnyújtotta ezt 40 percesre, azonban sok vizet itt sem zavart. Federer 1 óra 22 perc alatt egy magabiztos 6/3 6/4-el biztosította be a helyét a harmadik fordulóban. A torna egyébként hétszeres bajnoka a következő fordulóban akár a Roland Garros után újra játszhat Stan Wawrinkával. A fiatalabb svájci miután egy újabb küzdelmes mérkőzést nyert meg Grigor Dimitrovval szemben döntő szett rövidítést követően, az orosz Andrey Rublev ellen játszik majd.

A tavalyi döntős is magabiztos győzelemmel mutatkozott be
Kép forrása: foxsportsasia.com

A tegnapi játéknap eredményei itt tekinthetőek meg: 

https://www.atptour.com/en/scores/current/cincinnati/422/results?matchdate=8/13/2019

Kiemelt kép forrása: thenational.ae