Önmagára emlékezteti John McEnroe-t Denis Shapovalov

A korábbi világelső John McEnroe a kanadaiak fiatal tehetségében, Denis Shapovalovban véli felfedezni a legtöbb olyan tulajdonságot, melyet ő is magáénak mondhat, mondhatott egykor.

A húszesztendős Shapovalov az egyik legtehetségesebb és legígéretesebb szereplője a jelenlegi tournak, aki sosem fél kezdeményezni és agresszív tenisszel irányítja a mérkőzéseit. A kanadai ugyan még nem nyert ATP tornát, de az idei szezonban egyszer már sikerült beverekednie magát a top20-ba.

A US Openen szakkommentátorként tevékenykedő John McEnroe figyelmét is felkeltette a fiatal teniszező, sőt, több hasonlóságot is felfedezni vél közte és önmaga között. “Nos, azt mondanám, hogy Shapovalov az, Denis emlékeztet a leginkább önmagamra.” – válaszolta McEnroe, mikor arról kérdezték, kivel tud a legjobban azonosulni a jelenlegi mezőnyből.

“Nem egészen úgy teniszezik, mint én, de azért van köztünk hasonlóság. Azt hiszem, ha a jelenlegi érában teniszeznék, akkor hozzá hasonló stílusban játszanék. Manapság fontosabb szerepe van a nagy ütéseknek, a labdák gyorsabban és erősebben érkeznek, ő pedig nem egy magas srác, csak egy picivel magasabb, mint én. Ő is balkezes és remekül mozog a pályán. Olyan intenzitással és energiával játszik, amellyel könnyen tudok azonosulni.”

Forrás

Kép forrása: sportsnet.ca