US Open 2019: Sima mérkőzés a nap rangadóján

2019. augusztus 27.
by cort

A nap talán egyik legjobban várt mérkőzését két korábbi bajnok, az amerikai Serena Williams és az orosz Maria Sharapova játszotta. Az előjelek egyértelműen Serena sikerét jósolták, de az orosz épp két éve a román Simona Halepet tudta búcsúztatni az első fordulóban. Ezúttal azonban a régi mumussal kellett megmérkőznie, aki ellen már 18 mérkőzés óta nem tud nyerni, és ez a sorozat most sem szakadt meg.
Különösen az első szett volt nagyon egyoldalú, az amerikai esélyt sem adva Sharapovának 25 perc alatt 6-1-re hozta a játszmát.

A második felvonás valamivel szorosabb játékot hozott, az orosz játékos az eredmény ellenére lényegesen jobban megszorongatta az amerikait, és ha az öt break lehetőségéből csak egyet kihasznált volna, megadta volna magának az esélyt, hogy visszajöjjön a meccsbe. Serena azonban (két Sharapova hiba mellett) három alkalommal nyerővel hozta a pontot, és így végül simán, 6-1 6-1 arányban nyerte a nap rangadóját.

A hölgyek közül három játszmában jutott a második körbe a Roland Garros-bajnok Ashleigh Barty, valamint két szettben ment tovább az ukrán Elina Svitolina, és a cseh Karolina Pliskova. A kiemeltek közül meglepetésre búcsúzott a korábbi győztes német Angelique Kerber, akinek a francia Kiki Mladenovic jelentette a végállomást.

Kép forrása: twitter.com/usopen