Kirúgták a wimbledoni döntő székbíróját

Az ATP augusztus 15.-i hatállyal felbontotta az idei wimbledoni férfi döntő székbírójának, Damien Steinernek a szerződését.

Az idei Wimbledon férfi döntője minden idők egyik legnagyobb összecsapásaként vonult be a tenisz történetébe. Egy ötszettes döntő mindig kiélezett küzdelmet és izgalmakat rejt magában, az idén bevezetett tie-break pedig csak fokozta a feszültséget. Wimbledon történetének leghosszabbra nyúló döntőjét Djokovic nyerte, és bár azóta már a US Open van a rajongók érdeklődésének célkeresztjében, mégis van okunk visszatérni az ominózus mérkőzéshez.

A témát ezúttal nem a résztvevő játékosok, hanem a székbíró és az ATP szolgáltatta. Utóbbi ugyanis bejelentette, hogy megszüntette a mérkőzést vezető Damien Steiner szerződését, aki megsértette az ATP interjúadási és médiaszereplési szabályzatát.

Az ESPN szerint Steiner több olyan interjút is adott, melyre nem kapott engedélyt munkaadójától. A szabályzat szerint a székbírók nem beszélhetnek általuk vezetett mérkőzésekkel kapcsolatban konkrét szituációkról, hogy ne lehessen őket elfogultsággal vádolni. Az ominózus interjúk Steiner szülőhazájában, Argentínában történtek.

Steiner 25 éve bíráskodik, augusztus 15-től azonban már nem gyakorolhatja a hivatását.

Forrás

Kép forrása: bbc.co.uk