US Open 2019: Készen állsz Novak?

2019. augusztus 31.
by cort

A világelső eddig simán menetelt a legjobb tizenhat közé, de a címvédéshez talán karrierje egyik legnagyobb feladata előtt áll. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a szerb tegnap sima három játszmában győzött az amerikai Denis Kudla ellen. A világelső elmondta, hogy a válla már szinte teljesen rendbe jött, köszönhetően annak, hogy kihagyta a csütörtöki edzést. Ez minden bizonnyal jó hír a szerb rajongóinak, az viszont kevésbé, hogy egy jó formában teniszező Stanislas Wawrinka vár rá a nyolc közé jutásért. A svájci játékos három szoros szettben gyűrte le az olasz Lorenzit. A két teniszező legutóbb három éve, épp a US Open fináléjában találkozott egymással, akkor Wawrinka megállíthatatlanul teniszezve, négy szettben győzött Djokovic ellen.

Amennyiben a világelső nyerni tud Stan ellen, alighanem a nagyszerű formában játszó Daniil Medvedevvel mérkőzhet meg. Az orosz pár hete legyőzte Djokovic-ot, kérdés, hogy mennyire lesz fáradt a US Open második hetére.

És mi várhat még Djokovic-ra? Papírforma szerint az elődöntőben Roger Federer, a fináléban pedig Rafael Nadal. Nem rossz.

Kép forrása: twitter.com/usopen