Kyrgios hazakívánkozik – hamarabb nyaralhat, mint gondolná?

2019. szeptember 3.
by kert

Újabb sportszerűtlen megnyilvánulása miatt komoly büntetés fenyegeti az ausztrált

A tenisz visszaeső fenegyereke mögött mozgalmas nyár áll: székdobálás, ütőtörés, az ATP korruptnak titulálása. A cinncinatti tornán 113 000 dolláros bírsággal “jutalmazták” produkcióját, melynek során üvöltözött a székbíróval, akit az őrjöngés végén le is köpött.

Úgy tűnik azonban, nem volt elrettentő erejű a büntetés. A US Openen Kyrgios megint nem bírt magával, és az Andrej Rublev elleni vesztes meccs második szettjében ez bukott ki belőle: “Nem is akarok itt lenni. Haza akarok menni.”

Kyrgios maga sem tagadja, hogy a kijelentés elhangzott: “Már 5 és fél hónapja úton vagyok, elég nehezen viselem.” Lehet, hogy az ATP illetékes testülete teljesíti kívánságát, és nem várt szabadságra küldi a renitens játékost. Amennyiben úgy találják, hogy Kyrgios viselkedése nem felelt meg a szabálykönyvben szereplő elvárásoknak, az komoly kihágásnak minősül, és a játéktól való eltiltással is szankcionálható.

A balhéktól eltekintve az ausztrál elégedett a nyári teljesítményével. Washingtonban tornát nyert, a US Open pedig az egyetlen olyan Grand Slam volt az évben, ahol két fordulót tudott menni.

Forrás

Kiemelt kép forrása: https://thewest.com.au