Már az elődöntőbe jutás a tét – US Open kibeszélő, 9. nap

Tartsatok velünk az év utolsó Grand Slam tornáján is! Bevett szokásunknak megfelelően kötetlen diskurzusra invitálunk bennetek. Ezen a felületen lehetőségetek van szurkolni, örülni, szomorkodni, vagy csak szimplán egy jót beszélgetni a többi fanatikus rajongóval. 

 Kialakult a legjobb 8 mezőnye a férfi és a női tornán is, a mai nap során már az elődöntőbe jutásért lépnek pályára a játékosok.

A programot az Elina Svitolina – Johanna Konta találkozóval kezdjük. Svitolina első alkalommal jutott el negyeddöntőig a US Openen, míg Konta az egyik esélyes Pliskovát küldte haza. Az egymás elleni mérlegüket az ukrán dominálja, 4-0-val.

Ezt követően jön az első férfi negyeddöntő, a világelsőt búcsúztató Stan Wawrinka játszik a zsinórban 10 győzelemnél tartó Daniil Medvedevvel. Talán a fáradás jelének is tekinthetjük azt, hogy Dellien, Lopez és Koepfer ellen is bukott egy játszmát. Vajon Wawrinka meg tudja állítani az oroszt?

Az éjszakai programot a nyolcadik kiemelt Serena Williams nyitja, az ő ellenfele a Bartyt búcsúztató Wang lesz.

Serenáék után jöhet az eredeti és a klón, Federer és Dimitrov nyolcadszorra találkoznak. A Federer ellen általában gyengén teljesítő Dimitrov eddigi összes meccsét elbukta a svájci mester ellen.

A nap teljes programja:
18:00 Elina Svitolina – Johanna Konta
19:30 Stan Wawrinka – Daniil Medvedev
01:00 Serena Williams – Qiang Wang
02:30 Roger Federer – Grigor Dimitrov

Kiemelt kép forrása: Garrett Ellwood / USTA