“Ez a meccs Grigorról szólt, nem pedig a testemről” – Federer

2019. szeptember 4.
by andF

Kiesett a US Open negyeddöntőjében Roger Federer, aki bár sérüléssel bajlódott a Dimitrov elleni találkozón,  nem feltétlenül ebben látja a vereség okát.

A világranglista harmadik helyén álló Federer két alkalommal is szettelőnyben volt a mérkőzésen, de ezt nem sikerült győzelemre váltania. A negyeddöntő végeredménye 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 lett Dimitrov javára, aki pályafutása során először tudta legyőzni példaképét. A meccsen a svájcinak orvosi segítséget is igénybe kellett vennie, mely után már csak két játékot tudott nyerni.

“Kezelésre volt szüksége a hátamnak és a nyakamnak. El kellett lazítani és megpróbálni helyrerakni, hátha jobban érzem majd magam utána.” – mondta Federer. “De ez a meccs Grigorról szólt, nem pedig a testemről. Ez így van rendjén.”

“Délután éreztem egy kis fájdalmat, de készen álltam a játékra. Ez van, így működnek a dolgok. Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani. Attól azért távol álltam, hogy feladjam a mérkőzést vagy ilyesmi.” – tette hozzá.

Federer vegyes érzésekkel távozhat Flushing Meadowsból. Az első két találkozóján nem igazán ment neki a játék, szetteket veszített, Goffint azonban már a tőle megszokott remek tenisszel búcsúztatta.

“Csalódott vagyok, hogy véget ért számomra a verseny, úgy éreztem, hogy a döcögős kezdés után végre igazán jól játszottam. De el kell fogadni a vereséget, ez a játék része. Alig várom, hogy a családommal lehessek, szóval minden rendben.” – mondta a hússzoros Grand Slam bajnok.

A kiesése és a hátproblémái miatt érthető módon csalódott Federer  az ellenfele dicséretét sem mulasztotta el. A világranglista 78. helyén szerénykedő Dimitrovnak nem volt valami jó éve, a US Opent megelőzően zsinórban hat olyan tornát játszott, ahol nem tudott egynél több meccset nyerni.

“Keményen ütötte a labdát az alapvonal mögül, remekül variálta a játékát, amellyel kizökkentett a ritmusomból. Végig kényelmetlenül éreztem magam az alapvonal mögött, pedig a játék ezen aspektusában mindig dominálni tudtam a múltban. Ma más volt a helyzet, remek munkát végzett.”

Federer legközelebb a szeptember 20.-án kezdő Laver Kupán lép majd pályára, Dimitrovra pedig egy kőkemény elődöntő vár Medvedev ellen.

Forrás

Kép forrása: forbes.com