Kik lesznek a női döntősök? – US Open kibeszélő, 11. nap

Ma eldől, hogy a 2019-es US Open női döntőjébe kik fognak végül bejutni. Egy biztos, az egyikük egy feltörekvő tehetség lesz.

Tegnap kialakult az elődöntők mezőnye a férfiak oldalán. Az utolsó 4 név így Daniil Medvedev, Grigor Dimitrov, Matteo Berrettini és Rafael Nadal lett. A mai nap viszont a nőkön a sor.

A US Open 128 női indulója közül végül csak két pár maradt. Az egyik oldalon a TOP 10 utolsó két versenyben maradt tagja, a világranglistán 5. Elina Svitolina és a 8. Serena Williams találkozik. A 24 éves ukrán ötödjére szerepel idén elődöntőben, legutóbb Wimbledonban jutott ilyen messze. A mostani tornán eddig szettet sem vesztett. Williams a 100. US Open győzelmét aratta a negyeddöntőben olyan könyörtelen játékkal, hogy magabiztosan érkezhet a találkozóra, hogy tovább üldözze a hetedik trófeáját New Yorkban.

A másik oldalon a 22 éves Belinda Bencic nem kevesebb önbizalommal vághat neki a Bianca Andreescu elleni meccsnek. A svájci impresszív játékkal győzte le a világelső és címvédő Naomi Osaka-t, bejutva ezzel élete első Grand Slam elődöntőjébe. Andreescu még nála is fiatalabb (19 éves) és idén már két tornát is megnyert, valamint 7-0-ra áll TOP 10-es játékosokkal szemben.

A mai nap programja:
01:00 Svitolina – S. Williams
02:30 Bencic – Andreescu

 

Kép forrása: usopen.org