US Open 2019: A trónkövetelő diadala, akinek ez volt több, mint egy tündérmese

Bianca Vanessa Andreescu! Igazából nem meglepő, hogy US Opent nyert! Ennél nagyobb bizonyíték a tehetség definíció pontos meghatározására, minthogy legyőzd az első GS döntődben Serénát? No words! 

Ennél jobb döntőt akarva vagy akaratlanul sem kívánhattunk volna, amikor elkezdődött a női egyes küzdelme két héttel ezelőtt. Hiába a számok alapján a kanadai Andreescu csak a 15. és Serena Williams pedig csupán a legalacsonyabban jegyzett kiemelt volt az első 8-ból! Igazi csemege, slágermeccs, és egyben inkább a kanadainak egy lehetőség, megmutassa, milyen fából faragták. Erről a Felpörgetve című film jut talán eszembe, amikor Jimmy Bly profi autóversenyzőnek kellett az utolsó helyről indulva megnyernie az utolsó futamot a világbajnoki cím megszerzése érdekében és előtte Joe Tanto hasonló szavakkal motiválta jóval fiatalabb csapattársát! A két játékos gyakorlatilag semmilyen múltjából nem tudtunk messze menő következtetéseket levonni, hiszen a Canadian Mastersen fináléjában összecsaptak volna, el is kezdődött a mérkőzés, azonban Serena Williams 3-1-nél sérülés miatt visszalépett a találkozótól.

Két nagyon különböző játékstílus csapott össze ebben a döntőben. Mind a ketten agresszorok a pályán, csak Andreescu előbb megnyomja a távírányítón a pause gombot, kicsit vár, majd amikor kell, benyomja a play gombot. Serena játékát azt gondolom, nem kell bemutatni! Serena a mérkőzés elején nagyobb hibát követett el, mint gondolhattuk. Elvesztette az adogatását, a kanadai pedig folyamatosan tette rá a nyomást azzal, hogy nem engedte visszabreakelni. Serenát sokszor láthattuk már egy ilyen külső inger hatására némileg megtörni. Ezt a képet az 5-3-as hátrányban, az ellenfél szettlabdájánál ütött kettős hiba által tökéletesen leíródott az amerikairól. A  folytatásban ráadásul az olló egyre jobban kinyílt a két játékos között! Olyannyira, hogy Andreescu kezdte megsemmisíteni olyan szinten Williamset, ahogy azt 2011-ben tette egy bizonyos Samantha Stosur. Akkor az ausztrál könnyedén és gyorsan lezárta a meccset, itt viszont Serenán látszott, hogy tisztességess és visszafogott küzdelmet folytatott önmagával, tudta kontrollálni az indulatait, tehát akart még valamit ettől a mérkőzéstől. Begyújtotta a rakétékat a 23-szoros Grand Slam bajnok, de ezen az estén nem lett volna igazán fair, ha akár csak elcsíp egy szettet is. Most derült ki, hogy Andreescu mennyire bajnok típus! A válasz: A legteljesebb mértékben! Andreescu nem roppant össze attól, hogy 5-1 meccslabdáról, hirtelen 5-5 lett, hanem újra elvette Serena adogatását majd egy brutális tenyeres nyerővel beteljesítette a végzetét. Le a kalappal a mindösszesen 19 éves teniszezőnő előtt!!!

A képen látható friss US Open bajnokot, igen nehéz lesz megverni, ha ő azt nem szeretné
Kép forrása: nypost.com

Bianca Vanessa Andreescu idén már elkezdte bontogatni a szárnyait, hiszen nyert két WTA Premier tornát Indian Wellsben és Torontóban! Úgy tűnik a kanadai játékosokat a sérüléshullámok nem kerülik el, viszont az a lenyűgőző tény, hogy amikor a kanadai igazán formában van, ember legyen a talpán, aki megveri Őt! Szívből gratulálunk Andreescunak, akinél könnyen benne van, amennyiben nem jönnek újabb sérülések, toronymagas uralkodója lehet a női tenisznek a következő években a Grand Slam tornákon!

Kiemelt kép forrása: globalnews.ca