Visszatér Simona Halephez a korábbi edzője

2019. szeptember 13.
by andF

Simona Halep és Darren Cahill útjai tavaly novemberben váltak szét, Wimbledon újdonsült bajnoknője azonban nemrég bejelentette, hogy 2020-tól újra együtt készülnek majd a versenyekre.

Darren Cahill volt az a szakember, aki valódi éljátékost faragott Simona Halepből. Az ausztrál hatására Halep sokkal nyugodtabb lett, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott versenyről versenyre, aminek meg is lett az eredménye: megnyerte pályafutása első Grand Slam tornáját és világelső lett. Tavaly novemberben a sikerek ellenére szakítottak, Cahill ugyanis szünetre vágyott, szeretett volna több időt együtt tölteni a családjával.

A román teniszezőnő egy ideig edző nélkül próbált helytállni, majd megkísérelte a Thierry van Cleemputtal való közös munkát, de már az ismerkedési fázis elején kiderült, hogy nincs meg köztük a kémia. Ezt követően honfitársától, Daniel Dobretől kért segítséget, akivel a régi ismeretség miatt könnyen megtalálta a közös hangot.

Halep idei szezonja nem mondható csalódást keltőnek, hiszen pár hónapja a döntőben Serena Williams-t legyőzve megnyerte Wimbledont, de a tavaly mutatott kiegyensúlyozott játékának nyoma sem volt, és világelsőből a ranglista hatodik helyére csúszott vissza. A következő idénytől azonban jó eséllyel újra a stabilan teniszező, mentálisan erős Simona Halepet láthatjuk a pályán, csütörtökön ugyanis megosztott egy videót a közösségi média felületein, melyben arról számolt be a rajongóinak, hogy 2020-tól ismét Darren Cahill segíti majd a felkészülését.

“Izgalmas hírrel szolgálhatok számotokra. Örömmel jelentem be, hogy egy évnyi szünetet követően Darren visszatér hozzám a következő idényben.” – osztotta meg a jó hírt a követőivel, majd vicceskedve utalt arra, hogy ezúttal is olyan nehéz dolga lesz vele Cahillnek, mint a korábbi időszakban, és alig várja, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták.

A korábbi világelső jelenleg bokasérüléssel küzd, emiatt kihagyni kényszerült a héten zajló csengcsoui WTA tornát.

Forrás:

Kép forrása: tennisworldusa.org