Toni Nadal szerint Medvedev a legkiemelkedőbb fiatal játékos

2019. szeptember 17.
by kert

Rafael Nadal nagybátyja és korábbi edzője több tekintetben is jobbnak tartja az oroszt a NextGen többi tagjánál

Az elmúlt 15 év férfitenisze a Nagy Hármas, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic dominanciájáról szól. Összesen 45 Grand Slam címmel rendelkeznek, a legutóbbi 12 győzelmet egymás között osztották el. A fiatal generációk áttörése folyamatos témája a teniszről szóló írásoknak, riportoknak, de úgy tűnik, a Nagy Hármas harminc fölött is folytatja sikersorozatát.

A NextGen tagjai, mint Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev vagy épp Daniil Medvedev egy-egy tornagyőzelmükkel időnként kopogtatnak az ajtón, de Grand Slam cím közelébe még egyikük sem került. A jég az idei US Open döntőjében megtörni látszott, ahol Medvedevnek reális esélye volt megtörni Rafael Nadalt, de a közel ötórás, ötszettes mérkőzés végén a spanyol szerezte meg pályafutása 19. Grand Slam győzelmét.

A fiatal orosz teljesítménye Toni Nadalt is lenyűgözte, aki szerint Medvedev legyőzéséhez Nadalnak a határait kellett feszegetnie: “Hősies döntőt láttunk, ahol mindkét játékos erőn felül teljesített, és tudása legjavát nyújtotta. Példát mutattak elkötelezettségből és koncentrációból. Az unokaöcsém volt az esélyes, de Daniil harcosabb, mint a kortársai. Talán kevésbé karizmatikus, de nagyon akarja a sikert.”

A NextGen tagjaival szemben meglehetősen kritikus a jelenleg a Mallorca Open versenyigazgatójaként tevékenykedő Toni: “A mostani huszonéves teniszezők kevésbé érettek, mint Rafael korában. Medvedev viszont már most nagyon jó játékos, nagyon jó hozzáállással. Biztos vagyok benne, hogy Grand Slam tornákat fog nyerni a jövőben. Az elmúlt években Alexander Zverevet tartották a három nagy bajnok lehetséges örökösének, de ez most megváltozni látszik.”

Medvedev impresszív, 49-17-es győzelmi mérleggel rendelkezik 2019-ben, a nyár pedig egészen kiemelkedően sikerült számára: tornagyőzelem Cinncinnattiben, döntő Montréalban és a US Openen. A Djokovic, Nadal és Federer mögött a világranglista 4. pozícióját is sikerült megszereznie.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.thedailystar.net