Moselle Open: Tsonga negyedszer!

2019. szeptember 23.
by andF

Jo-Wilfried Tsonga győzelmével zárult a metzi Moselle Open, a francia teniszező a verseny történetében először lett negyedszer is tornagyőztes.

Tsonga az elmúlt tizenegy évben a kilencedik francia bajnoka lett az 250-es kategóriájú metzi tornának, a hazai játékosok dominanciáját csak David Goffin 2009-es és Peter Gojowczyk tavalyi sikere töri meg.

Jo-Wilfried Tsonga, aki tavaly hét hónapos kényszerszünetet követően tért vissza a tourra ezen a versenyen, mind a 17 adogatójátékát hozni tudta az idei döntőben, ráadásul úgy, hogy mindössze négy pontot veszített, mikor nála volt a kezdeményezés.

Az első játszmában Tsonga és ellenfele, a szlovén Bedene sem hibázott a saját adogatása mögött, így a szett sorsáról a rövidítés döntött. Bedene 4-0-ás előnyre tett szert, melyet meg is tudott tartani, és 54 percet követően ő került előnybe.

A második játszmában már volt breaklabda, ám ezt Bedene nem tudta kihasználni. Ismét jöhetett a tie-break, mely ezúttal a hazaiak kedvence javára dőlt el.

A döntő játszmában korán breakelőnybe került Tsonga, és bár Bedene-nek a negyedik és a hatodik játékban is megvoltak az esélyei az egyenlítésre, a francia teniszező hárította ezeket, majd az első meccslabdáját kihasználva egy tenyeres kereszt nyerőnek köszönhetően megnyerte a döntőt.

“Mentálisan végig erős voltam, jól szerváltam, amikor nagy szükség volt rá. A mérkőzés egyáltalán nem volt könnyű, Aljaz nagyon jól játszott. Rendkívül boldog vagyok, hogy ismét sikerült megszereznem a tornagyőzelmet. Nyugodt és koncentrált voltam, vártam a kínálkozó lehetőséget, melyet sikerült is kihasználnom.” – értékelte a találkozót Tsonga.

Bedene, aki  két hazai kiemelt játékost is búcsúztatott a tornán Paire és Simon személyében, a következőképp vélekedett az eseményekről:

“Egyetlen adogatójátékot veszítettem a hét során, szóval valószínűleg most nyújtottam pályafutásom legjobb teljesítményét ebben a tekintetben. Ma is megvoltak az esélyeim, szettelőnyben voltam, a másodikban pedig breaklabdám volt 4-3-nál. Tsonga remekül adogatott, a végén viszont én jöttem ki rosszul a helyzetből, de könnyen alakulhatott volna ez fordítva is. Csalódott vagyok, nyerni szerettem volna, de elégedett vagyok a héten nyújtott teljesítményemmel.” -mondta Bedene.

Tsonga pályafutása során a  18. döntőjét játszotta hazai környezetben, melyek közül ez volt a tizedik sikere.

Forrás

Kép forrása: atptour.com