Djokovic Tokióban tér vissza – ATP Tokió beharangozó

2019. szeptember 29.
by revan07

A US Openen Wawrinka ellen sérülés miatt volt kénytelen feladni mérkőzését a szerb világelső, az előzetes rossz hírekkel szemben azonban relatíve hamar visszatér, méghozzá a jövő heti Tokiói 500-as versenyen.

Djokovic először játszik Tokióban, az elmúlt években inkább a párhuzamosan futó Pekingi 500-ason szerepel. A szerb debutáns  jutalma egy nehezebbnek mondható sorsolás, az első körös kvalis ellenfelet követően a tavalyi negyeddöntős Jan-Lennard Struffal játszhat. A harmadik körben a kiemelések szerint Nishioka vagy Pouille jöhet, míg az elődöntőben Goffin, Marin Cilic, vagy akár Shapovalov várhat a szerbre. A torna második kiemeltje a múlt héten Fucsovicsot verő Borna Coric, akivel a döntőben találkozhat Djokovic. Djokovic számára a világelsőség is a tét, hiszen az idén szerzett pontokban Nadalnak már 2000 pont előnye van.

A szerb párosban is pályára lép, honfitársa, Filip Krajinovic oldalán. Első ellenfelük a Mate Pavic / Bruno Soares duó lesz.

A tábla alján Coric a japán Taro Daniel ellen kezd. A horvát potenciális első tesztje az újra remeklő Alex de Minaur lehet a negyeddöntőben. További kiemeltek az alsó ág másik felében Taylor Fritz és Benoit Paire.

Érdekes első fordulós meccsnek talán a Shapovalov – Kecmanovic, és a Fritz – Opelka ígérkezik.  A torna magyar idő szerint hétfőn hajnalban kezdődik.

Kiemelt kép forrása: usopen.com