Kialakultak a negyeddöntők a Távol-keleti ATP 500-as tornákon

2019. október 3.
by maratsafin

A héten Tokióban és Pekingben is 500 ranglista pontért zajlanak a küzdelmek.

Tokió

A japán fővárosban a világelső fémjelezte felső ágon három kiemelt mellett Hyeon Chung tudott bejutni a legjobb nyolc közé. A dél-koreai játékos tudása alapján oda való, remélhetőleg a hosszú sérülés szériája véget ért. Az előző mérkőzésén Marin Cilic ellen jól mozgott, de a horvát siralmas formában van. Chung ellenfele a belga David Goffin lesz, aki szintén kikerülni látszik egy sérülés okozta nagyobb hullámvölgyből.

A párharc győztese a Djokovic – Pouille csata nyertese ellen elődöntőzik. A szerb immáron a harmadik legtöbb hetet töltötte a világranglista élen, ha ott akar maradni, kizárólag tornagyőzelmekben gondolkodhat az év hátralévő részében.

Az alsó ág csupa meglepetés ember, és a helyi szurkolók legnagyobb örömére egy-egy hazai versenyző is megtalálható a párosításokban. Millman – Daniellel méri össze erejét, a fiatal amerikai Opelka pedig Uchiyama ellen szerepel. Bárki jut innen döntőbe elégedett lesz!

Tokióval ellentétben Pekingben nem nagyon inogtak meg az esélyesek eddig

Felső ágról kiemelkedik az első kiemelt Dominic Thiem valamint a volt világelső Andy Murray összecsapása. A skót eddigi legbiztatóbb tornája csípőműtétje óta, az idén már 1000-es tornát is nyerő osztrák komoly érték felmérő lesz. A mérkőzés győztese az elődöntőben a Fabio Fognini – Karen Khachanov meccs továbbjutója lesz. Az olasz teper a VB részvétel eléréséhez, extrém jó utolsó tornákkal az orosz is reménykedhet.

Alsó ágon rendeznek egy “Laver cup” meccset, ahol a görög Tsitsipas az amerikai Isnerrel találkozik. Az ifjú görög próbál visszatalálni év eleji formájához, Isner pedig kemény pályán bárkire veszélyes lehet! A tábla legalján a német Alexander Zverev a Genfben szerzett önbizalmával próbál építkezni, ez a mai győzelme alapján úgy tűnik sikerül. A  regnáló világbajnok simán verte a kanadai Felix Auger Aliassime-et, és ha a következő hetekben jól teljesít, akkor neki is esélye lehet az év végi VB részvételhez. Ellenfele neki is egy amerikai játékos lesz Sam Querrey személyében.

Jövő héten már Shanghai Masters, addig élvezzük ezt a hetet, sok jó mérkőzés vár ránk!

Kép forrása: twitter.com/djokernole