Idén már biztosan nem lép pályára Del Potro

Orvosa tanácsára Juan Martin Del Potro úgy döntött, hogy az aktuális idényben már nem kísérli meg a visszatérést.

A 2009-es US Open bajnoka legutóbb júniusban játszott versenyt Queens-ben, ahol egy szerencsétlen botlás következtében megsérült. Az eset kísértetiesen hasonlított a tavalyi eséséhez Sanghajban, melynek során eltört a jobb térdkalácsa, és ezúttal is a jobb térde volt az, mely ütést kapott. Egy évvel ezelőtt még sikerült megúsznia a dolgot műtét nélkül, nyáron azonban már kénytelen volt kés alá feküdni az argentin.

Del Potro Stockholmban szeretett volna visszatérni, ahol korábban két alkalommal is sikerült a tornagyőzelemig menetelnie, tervei azonban meghiúsulni látszanak.

“Juan Martin Del Potro nemrég látogatást tett a Mapfre de Mecidina del Tenis klinikán Barcelonában. Néhány teszt, és pályán történő gyakorlat elvégzése után, melyeket Dr. Angel Ruiz Cotorro felügyelt, kijelenthetjük, hogy a jobb térde folyamatos javulást mutat. Következhet a rehabilitációs folyamat következő, nagyobb intenzitású gyakorlatokat tartalmazó szakasza, mely segít abban, hogy Juan Martin minél hamarabb visszatérhessen a pályára. Juan Martin azt a tanácsot kapta, hogy kívánsága ellenére mégse versenyezzen idén októberben és novemberben.” – olvasható a Del Potro menedzsmentje által kiadott közleményben.

Del Potro egész pályafutása során sérülésekkel küzdött. 2014. és 2015. között négy csuklóműtéten is átesett, 2010. óta pedig összesen több, mint három évnyi kényszerszünetet kellett beiktatnia.

Az argentin teniszező idén mindössze öt tornán játszott, tizenkét meccséből nyolcat tudott megnyerni. Legjobb eredménye a negyeddöntőbe jutás volt Rómában és Delray Beach-en, a Roland Garros-on pedig a negyedik fordulóig jutott.

Forrás

Kép forrása: si.com