Nem húzta az idejét Federer első bázeli meccsén

2019. október 21.
by DGM96

A svájci legenda gyorsan megtette az első lépést ahhoz, hogy tízszeres bajnok legyen szülővárosában.

Alig egy órára volt szüksége Roger Federernek (1.) a győzelemhez az ATP 500-as kategóriájú Swiss Indoorson, a bázeli fedett pályás tenisztorna első fordulójában. Az abszolút hazai pályán versenyző Grand Slam-rekorder ellenfele a német Peter Gojowczyk volt, aki a selejtezőből jutott fel a főtáblára.

Az e heti világranglista alapján a két teniszező között 109 helynyi különbség van, ez pedig a játék képén is meglátszódott. Federer mindösszesen három játékot veszített el a mérkőzés során és még az is belefért számára, hogy a második játszma elején egyszer elveszítette az adogatását. 53 perc után máris a győzelemnek ünnepelhetett (6/2 6/1) és bejutott a 2.2 millió euró összdíjazású torna második fordulójába, ahol a moldáv Radu Albot vagy a szerb Dusan Lajovic lesz az ellenfele.

A svájci örökifjú nem akármilyen céllal vesz részt sokadik alkalommal szülővárosa versenyén, hiszen idén a 10. sikerét arathatja. Ráadásul ez lehet a második torna, ahol ezt a bűvös határt eléri, hiszen idén Halléban már meglett a két számjegyű bajnoki cím.

A kép forrása: Getty Images