WTA Finals: Hibátlan teljesítménnyel csoportgyőztesek Babosék

A garantált négy közé jutás tudatában sem engedte el a harmadik csoportmeccset Babos Tímea és Kristina Mladenovic.

Nincs megállás a WTA Finals páros címvédői számára. Babos Tímea és Kristina Mladenovic az év végi nyolcas döntő 3. kiemeltjeként 100 százalékos teljesítménnyel zárta a Shenzhen-i torna Vörös csoportját  pénteken, magyar idő szerint délelőtt. A US Open idei bajnokai, azaz Aryna Sabalenka és Elisse Mertens ellen már a biztos továbbjutás tudatában játszottak, de a belorusz-belga kettőssel szemben is úgy állt ki a Roland Garros idei győztes kettőse, mintha kötelező lett volna a győzelem.

A magyar és a francia lány az első szettben kétszer is break-előnyt harcolt ki az első kiemelt kettőssel szemben, de Sabalenkáék azonnal képesek voltak válaszolni. Aztán a számukra lehető legjobbkor, a hajrában fordították, s nyerték meg a játszmát. Több babér azonban jóformán nem termett nekik a mérkőzés többi részében. A második szettben a címvédők ismét meg tudtak nyerni két fogadó játékot, de ezúttal már elmaradt elmaradt a válasz. A harmadik játszmát jelentő meccs-tie-break pedig csak 4-4-es állásig volt szoros, Timiék ezután már csak egy pontot veszítettek el. Így a Roland Garros- és a US Open-győztesek csatáját Párizs bajnoknői nyerték, méghozzá 81 perc alatt 4/6 6/2 10-5-re.

A Vörös csoport első helyezettjeiként a Lila csoport másodikjával, vagyis a Samantha Stosour – Shuai Zhang kettőssel mérkőznek meg az elődöntőben. Babos Tímea pedig két győzelemre van attól, hogy zsinórban harmadszor nyerje meg a WTA Finalst, hiszen a tavalyi győzelem előtt 2017-ben az azóta újdonsült édesanya, Andrea Sestini-Hlavackova oldalán lett bajnok év végén. Párosban pedig utoljára Lindsay Davenport tudott triplázni, még a 90-es években.

A kép forrása: twitter.com/WTA_insider