Tsitsipas legyőzte a címvédőt

Az ATP Finals második fordulójának utolsó mérkőzését a görög Stefanos Tsitsipas nyerte 6-3 6-2 arányban a címvédő Alexander Zverev ellen. 

Az első forduló nyerteseinek összecsapásán mindketten magabiztosan kezdtek adogatóként. Bréklabdával először Tsitsipas szembesült 2-2-nél, ezt sikeresen hárította. 4-3-as Tsitsipas vezetésnél Zverev 3 könnyed hibát vétett, a görög pedig rögtön az első lehetőségét kihasználva brékelt. A dinamikusan mozgó görög gond nélkül adogatta ki a játszmát, így 39 percet követően 6-3-al vezetést szerzett.

A második játszma első játékában Zverev ismét bréklabdákkal szembesült, és bár három lehetőséget még hárítani tudott, a negyedikkel már élni tudott a görög. Tsitsipas a folytatásban is magabiztos maradt, míg Zverev nem tudott túllépni a könnyen elbukott adogatójátékokon, 6-3 3-1-nél ismét elbukta a szerváját, ezzel pedig végleg eldőlt a mérkőzés.

Tsitsipas ezzel már biztosan ott van a legjobb 4 között. A második helyre Nadal és Zverev pályáznak, itt a német van versenyelőnyben. Zverevnek a saját kezében van a sorsa, ha 2-0-ra veri Medvedevet, akkor mindenképp továbbjut. Az orosznak is van még esélye: ha két simában veri Zverevet, Rafa pedig hasonlóan kikap, még ő is tovább mehet.

Kiemelt kép forrása: atptour.com