Nadal edzője szerint tanítványa esélyesebb az Ausztrál Openre, mint Federer

2019. december 1.
by kert

Francisco Roig a világelső jövő évi lehetőségeiről beszélt

2019-ben kétszer találkozott Rafael Nadal és Roger Federer. Mérlegük 1-1: a Roland Garros elődöntőjében Nadal nyert sima három szettben, wimbledoni elődöntőjüket pedig Federer hozta négy játszmában. Volt esélye egy harmadik összecsapásnak is a londoni ATP Finals elődöntőjében, de Nadal ott végül nem jutott tovább csoportjából.

Ennek a mérkőzésnek a lehetséges kimenetelét is latolgatta újságírói kérdésre Francisco Roig, aki Carlos Moya mellett segíti a spanyol szakmai munkáját. Úgy gondolja, azon a találkozón nem esélyesként lépett volna pályára Nadal: “Rafa sérülésből jött vissza, és bár meccsről meccsre egyre jobban játszott, kiegyensúlyozott játék lett volna. A két nyert szettre menő, fedettpályás meccseken általában nem Rafa a favorit.”

A soron következő szezonnal kapcsolatban Roig úgy véli, ha Nadal az év végi lendületével, egészségesen tud megérkezni Melbourne-be, az Australian Openre, akkor a három nyert szettre játszott meccseken bárki ellen veszélyes lehet, és a végső győzelemre is pályázhat.

Nadalnak salakon van a legtöbb megvédendő pontja, így természetesen ezekre a tornákra koncentrál majd elsősorban. Egyre nagyobb a konkurencia, Dominik Thiem egyre közelebb kerül hozzá kedvenc borításán, így Roig nagy küzdelmet vár a 13. Roland Garros címért.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág