Djokovic 2020-as tervei

2019. december 8.
by kert

A világranglista második szerb december 9-én áll újra edzésbe, ennek kapcsán Goran Ivanisevic beszélt jövő évi elképzeléseikről.

Novak Djokovic jelenleg két edzővel, az őt hosszú évek óta segítő Marian Vajdával, és a horvát Goran Ivanisevic-csel dolgozik, aki Wimbledon előtt csatlakozott a csapatukhoz. A szerb Zurnal internetes újságnak adott interjúban a korábbi wimbledoni bajnok Ivanisevic elmondta, hogy decemberben ő kezdi meg a munkát  Djokovic-csal Monte Carlóban, majd ő utazik vele Abu-Dhabiba, a Mubadala bemutató tornára is. Aztán jövő év elején Vajda átveszi a stafétát, és Ausztráliába már ő kíséri a szerbet a debütáló ATP Cupra, majd azt követően az év első Grand Slam tornájára, az Australian Openre is.
A két edző megosztja egymás között a 2020-as idényt, mert Djokovic azt szeretné, ha csak egy edző segítené egy versenyen. Így Vajda a Roland Garros után a háttérben marad, és Ivanisevic lesz az, aki a helyszínen támogatja Djokovicot. Ivanisevic neve felmerült a horvát Davis Kupa kapitányi posztra is, de a két pozíció összeegyeztethető lenne.
Ivanisevic korábban edzette Marin Cilicet, Thomas Berdychet és Milos Raonicot is, de a legjobban Djokoviccsal szeret együtt dolgozni: “Megkönnyíti a munkát, hogy hasonló a mentalitásunk, és az anyanyelvünkön beszélhetünk. Angolul nem mindig egyszerű pontosan kifejezni magad. Novak mindig tökéletességre törekszik, sokat kommunikál, várja a tanácsokat, észrevételeket.”

Kép forrása: wimbledon.org