Nadal a debütáló ATP Cup-on kezdi meg a 2020-as szezont

A spanyol világelső az új idényben tovább fejlesztené játékát

Rafael Nadal számára tökéletesen zárult a 2019-es év, hiszen Abu-Dhabiban ötödik alkalommal hódította el a Mubadala World Tennis Championship trófeát, ahol három szettben győzött az ifjú görög trónkövetelő, Stefanos Tsitsipas ellen.

A közelgő új szezonnal kapcsolatban Rafa a spanyol Punto de Break honlapnak nyilatkozott: “A tornagyőzelem a motiváció szempontjából mindig fontos, de nem ülhetünk a babérjainkon. Az ATP Cup, és természetesen az Australian Open előtt még jónéhány javítandó elem van a játékomban. Néhány napos pihenő után megkezdjük a felkészülést az ausztrál versenyekre.”

Nadal, aki novemberben a madridi Davis Kupa győzelemmel már bizonyította, milyen doppingolóan hat rá, amikor hazája színeiben lép pályára, a január 3-án kezdődő ATP Cup csapatbajnokságon Roberto Bautista Agut oldalán képviseli Spanyolországot. A hispánok Perthben kezdik meg a csoportküzdelmeket Uruguay, Japán és Grúzia ellen. A kilenc napos tornát követően Nadal Melbourne-be utazik az év első Grand Slamjének színhelyére. Az Ausztrál Open január 20-án veszi kezdetét.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Rafa Nadal Academy Instagram