Roger Federer nagy tervekkel vág neki 22. profi szezonjának

2019. december 30.
by kert

Még a múlt évezredben, 1998-ban vált profi teniszezővé Roger Federer. Több mint két évtized és 20 Grand Slam trófea után, 39 évesen továbbra is Grand Slam győzelemre és egyéni olimpiai címre tör

Minderről az AP hírügynökségnek adott interjújában beszélt a svájci Maestro: “Sikeres éven vagyok túl, nagyon jól játszottam. Nem zavartak sérülések, eltekintve egy apróságól a US Open alatt, de semmi említésre méltó. Legyőztem Rafát Wimbledonban és Novakot a londoni világbajnokságon, de nagy címet nem tudtam szerezni. Ezen szeretnék változtatni.”

Valóban, federeri mércével a 2019-es szezon hagyhatott némi hiányérzetet. Bár mind Hallét, mind Bázelt tizedik alkalommal söpörte be, és Dubaiban nyolcadik, Miamiban pedig negyedik alkalommal diadalmaskodott, azonban rekordszámú Grand Slam serlegének számát idén nem gyarapította. Pályafutása egyik legfájdalmasabb vereségét szenvedte el a wimbledoni döntőben Djokovictól, aki Federer két meccslabdáját is hárítva szerezte meg tizenhatodik Grand Slam bajnoki címét.

“A csapatommal kemény edzésmunkát, és hat különleges célt tűztünk ki 2020-ra, melyek közül legalább egyet meg akarok szerezni.” – folytatta Federer. “Ezek a négy Grand Slam torna, az ATP Finals, és az olimpia. Tudom, hogy a Roland Garros nehéz dió, de a többi reálisan elérhető számomra, és már ismerem azt a jó érzést, amit az ottani győzelmek jelentenek. Bármelyiket sikerülne hazavinnem, nagyon boldog lennék.”

A szokásos dubaji téli felkészülés után Federer az Ausztrál Openen kezdi meg a 2020-as idényt. Játszik a Roland Garroson, de nem valószínű, hogy a többi salakos tornán részt vesz.

Wimbledon, a US Open, a tokiói olimpia és az ATP Finals természetesen szerepelnek a naptárban, csakúgy, mint négy ATP 1000-es (Indian Wells, Miami, Cincinnatti, Shanghai), és három 500-as torna (Dubai, Halle, Basel).

Kiemelt jelentőségű még a februárban, Cape Townban játszandó, óriási érdeklődéssel övezett jótékonysági mérkőzése Rafael Nadallal, valamint az általa életre hívott  Laver Cup, melyet jövőre a tengerentúlon, Bostonban rendeznek.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág