ATP Cup: Zverev ismét összeomlott

2020. január 5.
by cort

Németország 2-1-re verte Görögországot, ezzel pedig elsőként Ausztrália jutott a legjobb nyolc közé.

Valami nem stimmel Alexander Zverevvel. A német játékos hiába járta be a világot Roger Federerrel, és szerepeltek több bemutató tornán is az elmúlt hetekben, az ATP-kupán mutatott játéka egyelőre nem kecsegtet túl sok jóval a német szimpatizánsainak. Zverev már az előző mérkőzésen is látványosan összeomlott, Stefanos Tsitsipas ellen pedig momentumai sem voltak. A két játékost mindössze egy hely választja el a világranglistán, de ezen a napon ennek nyoma sem volt, osztálykülönbség volt a két teniszező között. Tsitsipas könnyedén, 6-1 6-4-re nyerte a mérkőzést, Zverev pedig 10 kettős hibával, és az édesapjával való kiabálással hívta fel magára a figyelmet.

A németek ennek ellenére nyerni tudták a görögök elleni párharcot, Jan-Lennard Struff két szettben hozta a kötelezőt, a párosban pedig szintén a germánok bizonyultak jobbnak, miután 6 mérkőzéslabdát is hárítva meccs tie-break 17-15-tel nyerték a meccset.

A britek is javítottak a mérlegükön, az első fordulós vereséget követően ma délelőtt 2-1 arányban legyőzték a David Goffinnel felálló belgákat.

Kép forrása: twitter.com