ATP Cup: Zverev gyengélkedését nem bírták el a németek

2020. január 7.
by cort

Harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett Alexander Zverev, ezzel pedig a német csapat búcsúzott az ATP-kupától. A korábbi világbajnok az előző két mérkőzésén is messze tudása alatt teniszezett, de a ma délelőtti Denis Shapovalov elleni összecsapásán még azt a teniszt is sikerült alulmúlnia. A kanadai simán, 6-2 6-2 arányban nyert a német ellen, később pedig Felix Auger-Aliassime oldalán behúzták a párost is.

Kanada – Németország 2-1

Befejeződtek a küzdelmek a C csoportban is, ahol Belgium 2-1-re nyert a jól kezdő bolgárok ellen, ennek pedig leginkább Nagy-Britannia örülhetett, aki az eredménynek köszönhetően csoportelsőként jutott a nyolc közé.

A csoport végeredménye: 1. Nagy-Britannia 2 győzelem (6-3 meccs, 14-7 szett), 2. Belgium 2 győzelem (6-3 meccs, 12-10 szett), 3. Bulgária 2 győzelem (6-3 meccs, 13-10 szett), 4. Moldova 0 győzelem (1-8 meccs, 4-16 szett).

A D csoportból Oroszország már korábban továbbment, kora délután pedig arra is válasz kaptunk, hogy Olaszország csípte el a második pozíciót, USA pedig győzelem nélkül búcsúzik a tornától.

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 3 győzelem, 2. Olaszország 2 győzelem, 3. Norvégia 1 győzelem, 4. Egyesült Államok 0 győzelem.

Kép forrása: twitter.com/wearetennis