Jótékonysági teniszgálát rendeznek az Ausztrál Open előtt

A Rally for Relief elnevezésű estet január 15-én, öt nappal a Grand Slam kezdete előtt rendezik a Rod Laver Arénában a bozóttüzek áldozatainak megsegítésére

Nick Kyrgios ötlete nyomán az ausztrál tenisz szövetség rendezi az eseményt, és a legnagyobb sztárok már vissza is igazolták részvételüket. Serena Williams, Rafael Nadal és Novak Djokovic már a kontinensen játszik, Roger Federer pedig a jövő héten érkezik. Rajtuk kívül Stefanos Tsitsipas, Caroline Wozniacki és Naomi Osaka szereplése már biztos, de hamarosan újabb nagy nevekkel egészül ki a résztvevők listája.

Ahogy Craig Tiley, a szövetség vezetője, és az Australian Open főszervezője fogalmazott: “Megható, hogy a teniszvilág egy emberként a rendezvény mögé állt. Úgy érezzük, minden [ausztrál] nyári versenyünket fel kell használnunk, hogy a magunk eszközeivel a leghatékonyabban járuljunk hozzá a bajban lévő közösségek megsegítéséhez.” – mondta.

“A játékosok rendkívül elkötelezettek a gála iránt, így ígérhetjük, felejthetetlen estét töltünk majd együtt a nézőkkel. A szurkolók két és fél órán át élvezhetik a sportág krémjének bemutatóját. Az esemény jó alkalom arra is, hogy kifejezzük teniszes közösségünk szolidaritását a bajba jutottakkal.”

A teniszezők már eddig is tettek különféle felajánlásokat az áldozatok megsegítésére: szintén Kyrgios kezdeményezésére többen 200 dollárt adnak minden ászuk után, míg Maria Sharapova és Novak Djokovic fejenként 25 000 dollárral támogatja az ügyet.

Karitatív tevékenysége mellett Kyrgios azért a trollkodásra is szakított időt. A szerb csapat franciák elleni csoportmérkőzésén Kyrgios a lelátón ült, és a mindent eldöntő, nagyon szoros párosmérkőzésen heccelni kezdte Djokovicot. A szerb azt mondta az esetről, tudja, hogy Kyrgios jóban van a francia csapat színeiben játszó Gael Monfils-szel, és egyáltalán nem zavarta az incidens. Semmiképp sem akarja újranyitni a kettejük közti tavalyi szóváltást, amikor Kyrgios egy podcastban “gázosnak” nevezte Djokovic viselkedését.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.wegow.com