Serena elárulta, kit tart minden idők legjobbjának

Serena Williams volt az egyik főszereplője az ausztrál bozóttűz áldozatainak gyűjtő #Rally4Relief jótékonysági eseménynek, melyen a pályára szólította minden idők legjobb teniszezőjét.

A teniszvilág meghatározó alakjainak köszönhetően a #Rally4relief kezdeményezés keretein belül 4.8 millió dollárt sikerült összegyűjteni, melyet az Ausztráliában tomboló bozóttűz áldozatainak megsegítésére fordítanak majd. Az esemény két főszereplője Serena Williams és Caroline Wozniacki volt, akik a férfi és női tenisz legnépszerűbb alakjait választották a csapatukba, hogy játékukkal szórakoztassák a közönséget.

Egy alkalommal, miután Wozniacki a hazaiak egyik kedvencét, Nick Kyrgios-t szólította a pályára, Serena Williams feltette a közönségnek a kérdést: “Mit szólnátok minden idők legjobb játékosához?”. Attól függően, hogy melyik szurkolónak ki a kedvence, a “GOAT” (Greatest Of All Time) lehetett volna Rafael Nadal, vagy Novak Djokovic is, néhány másodperccel Serena felvezetését követően azonban a játékoskijáróban Roger Federer jelent meg, akit kitörő örömmel fogadott a közönség. Serena Williams tehát letette a voksát az örök vitában, Roger Federert tartja a legjobbnak.

A teniszközösség az elmúlt hetekben rengeteget tett azért, hogy anyagi segítséget nyújtson a természeti katasztrófa sújtotta országnak. A mostani eseményen kívül az ATP Kupán például a játékosok minden egyes ásza után 100 dollárt kapott a helyi vöröskereszt, és az adakozás valószínűleg a hétfőn induló Ausztrál Openen sem marad abba.

Forrás

Kép forrása: theaustralian.com.au