Ugo Humbert nyerte a francia csörtét

2020. január 18.
by maratsafin

Ugo Humbert folytatta az egész héten látott jó játékát, és ez szombaton az ATP Tour bajnoki címet jelentette egy izgalmas, 7-6 (2), 3-6, 7-6 (5) mérkőzésen a szintén francia Benoit Paire ellen az ASB Classic aucklandi versenyén.

A 21 éves  francia, aki az első döntőjében az első trófeáját nyerte, a héten meccsről-meccsre jobban teniszezett, a második kiemelt kanadai Denis Shapovalovot, és a negyedik kiemelt John Isner-t is legyőzve jutott a fináléba.

“Ez egy bosszúhadjárat volt, mert a héten legyőzött öt játékos közül négy ellen legutóbb vesztesen hagytam el a pályát.” – viccelt Humbert. “Ez egy nagy előrelépés számomra, és nem tudtam volna jobb szezon kezdésről álmodni.”

Az első szettben gyors 3-0-al kezdett a fiatalabb francia, de Paire visszaküzdötte magát, és 4-4 -nél egyenlített. 6-5-ös állásnál Humbertnek három labdája is volt a szetthez, amit nem sikerült kihasználnia, a rövidítés viszont simán az övé lett.

A másodikban Paire végig előnyben játszott, mindkettőjüknek voltak bréklabdái, de csak az idősebb francia tudta elvenni ellenfele adogatását. Így ha nem is simán, de egyenlített.

Jöhetett a döntő játszma, ahol az első szett menetrendje szerint elhúzott a fiatalabb gall, és már 5-2-re is vezetett. Egy meccslabdát is hárítva innen jött vissza Paire, így egy rövidítés döntött a trófea sorsáról. Egy kicsit szorosabban alakult ez a rövidítés, de végül 6-3 után a harmadik mérkőzéslabdával behúzta Humbert a meccset!

A két francia most átugrik az Australian Openre, ahol Paire a német Stiebe, a friss trófeatulajdonos pedig Millman ellen kezd Melbourne-ben.