AusOpen 2020: Szenzációs kezdés Melbourne-ben

2020. január 20.
by cort

Fucsovics Márton nyerte a junior wimbledoni bajnokok összecsapását.

Nem hiába rakták Fucsovics Márton és Denis Shapovalov mérkőzését a Margaret Court Arenába, a szervezők is sejtették, hogy a nagyszerű formában teniszező kanadai, és a magyar játékos jó meccset fog játszani. A meglepetést talán nem sejtették, abban talán csak mi bíztunk, magyarok.
Magyar szempontból nem a legjobb időpontban zajlott a mérkőzés, de az éjjeli baglyoknak megérte fennmaradni. Az első szettben a kanadai nehezen találta a ritmust, Marci pedig már az első játékban lebreakelte, majd 5-3 után ismét elvette ellenfele adogatását, és 6-3-mal behúzta a szettet. A második játszma sokkal szorosabb játékot hozott, Marcinak volt egyetlen break lehetősége, így a döntés a rövidítésre maradt. Ebben hiába volt a magyar játékosnak szettlabdája, a játszma Shapovalové lett.

A harmadik felvonás ismét Marcié volt. Sőt, olyan simán, ami bizakodásra adott okot a folytatásra nézve. A magyar játékos alig hibázott, Shapovalov pedig szorta a hibákat. 37 perc alatt 6-1-gyel Marcié lett a szett. A negyedik játszmában a kanadai korán breakelt, és Fucsovics 4-4-nél visszajött, és ismét a tie-break döntött. Ebben most a magyar játékos volt a jobb, és 3 óra 17 perc játék után 6-3 6-7 6-1 7-6 arányban jutott a második fordulóba.

Bravó Marci!

Kép forrása: twitter.com/australianopen