AusOpen 2020: Szása Zverev 3 szettben jutott tovább!

2020. január 21.
by maratsafin

Nem a legkönnyebb sorsolás várt a még mindig csak 22 éves németre. Marco Cecchinato ugyan most csak 77. a világranglistán, de tavaly februárban még top 20-as volt. Zverev jelenleg a 7. helyen van kiemelve, de hangsúlyosan önmagához mérve sikertelen éven van túl.

Sorozatban négy veresége volt meccs előtt Zverevnek, és bár minden őt legyőző játékos az olasznál jobb versenyző, Szása nem lehet büszke az ATP Cupon nyújtott teljesítményére. Továbbra is az apja edzi, és továbbra is túlságosan passzív a játéka.

Az első szett nyugodt mederben zajlott 3-2-nél ugyan a német elvesztette az adogatását, de rögtön vissza is vette. Rendben volt az adogatása, és most a kettős hibák sem keserítették. 4-4-nél bár több lehetősége volt az olasznak lezárni a gamet, Zverev a második bréklabdát kihasználva előnybe került, és szokásával ellentétben simán kiszerválta a szettet.

A második játszma hasonlóan alakult, mindketten jobban adogattak és javult a játék színvonala is. Megint Cecchinato került előnybe, és Zverevtől várható volt a szokásos forgatókönyv, azonban se összeomlás, se hiszti nem volt, hanem azonnal visszabreakelt, csakúgy mint az első szettben. A rövidítésben pedig Zverev hibátlan volt saját adogatás mögött, így egy minibrékkel behúzta a második szettet is.

Az előző években a német nagy hibája volt, hogy nagyon elhúzta GS-eken a meccseit, indokolatlanul fárasztva magát. Ennek megfelelően a harmadik szettben kezdésként el is bukta a szerváját, hogy harmadjára is egyből visszavegye! Első szerva mögött 91%-on teljesített ebben a játszmában Zverev, így olasz ellenfelének megmaradt egy ránézve kevésbé hízelgő statisztikája. Immáron 11. Grand Slam fellépéséből egyszer nyert mérkőzést, két éve a Roland Garroson, de akkor ötöt!

Alexander Zverev pedig bizakodhat, a döntő szett tie-breakben továbbjutó Gerasimov jöhet, utána a Basilashvili – Verdasco győztese, és tovább egyenlőre ne is nézzük! 

A német mérkőzése mellett korábban már beszámoltunk Nadal továbbjutásárol, valamint a három fiatal orosz sikeréről, de érdemes megemlíteni Nick Kyrgios-t is. Az ausztrál hazai közönség előtt ismét nagyon eltökélt, és az ő esetében mindig várjuk a nagy robbanást. Kezdésnek három szettben verte az olasz Sonegot, meglátjuk mennyi van még a hazai kedvencben.

Kép forrása: twitter.com/australianopen