AusOpen 2020: A tavalyi finalista is továbbment, de ma sem maradtunk meglepetés nélkül

2020. január 22.
by cort

Ahogy az várható volt, a mai napon sem maradtunk meglepetés nélkül a hölgyek versenyében.

Rendesen megizzadt a 7. helyen kiemelt Petra Kvitova. A cseh játékos a spanyol Paula Badosa Gibert ellen lépett pályára, és már az első szettben 4-2-ről kellett visszakapaszkodnia. A 7-5-re megnyert első játszma után a másodikban is nagyon kiegyenlített volt a játék. Kvitovának pedig majdnem elment a szett. 4-5-nél 0-40-ről, három szettlabdát kellett hárítania. A cseh visszajött, és a lendületét megtartva 7-5-tel lezárta a meccset.

Meglepetésre búcsúzott a 11. kiemelt Aryna Sabalenka. A fehérorosz az idei évben Carla Suarez Navarroval találkozott, és egy szoros meccsen 7-6 7-6 arányú vereséget szenvedett. A két hölgy az első szettben nem nagyon tudta tartani az adogatását, és egész biztosan másképp alakult volna a meccs, ha Sabalenka 5-3-nál kiszerválja az első szettet, illetve a második felvonás rövidítésében kihasználja a szettlabdáját. Kevésen múlt, így még továbbra is várni kell a fehérorosz első komoly GS kiugrására.

A kiemeltek közül két szettben jutott tovább a világelső Ashleigh Barty, és nagyon meggyőzően kezdett a belga Elise Mertens is.

Kép forrása: twitter.com/australianopen