AusOpen 2020: Federer villámgyorsan jutott a harmadik fordulóba

2020. január 22.
by revan07

Három játszmában, 6-1 / 6-4 / 6-1 arányban győzte le Roger Federer a szerb Filip Krajinovicot, és ezzel bejutott az Australian Open 3. fordulójába.

Villámrajtot vett Federer a második fordulóban, pillanatok alatt kétszer is lebrékelte Krajinovicot, és bő negyed órát követően már 5-0-ra vezetett. Krajinovic hiába ütötte be 89%-ban az első szerváit, nem tudta felvenni a versenyt a remekül játszó svájci mesterrel. 21 perc után 6-1-el ért véget az első szett, melynek során Federer 13 nyerő mellett mindössze 4 ki nem kényszerített hibát ütött.

Federer a második játszmában sem lassított, újabb gyors brékkel előnybe került, majd a szett közepén labdái voltak a dupla brékhez is. Ezzel nem tudott élni, és 1-4 helyett 4-4 lett, hiszen egy dekoncentrált Federer adogatójátéknak köszönhetően Krajinovic visszabrékelt. Federer azonban ekkor magasabb fokozatra kapcsolt, és újabb megnyert fogadójátékot követően kiszerválta a második szettet is.

A harmadik játszmában ismét rögtön brékelt a svájci, majd az első játszmához hasonlóan még kétszer elvette Krajinovic adogatását. Federer 1 óra 30 alatt lépett át a szerben, a meccs során 41 nyerőt ütött és mindösszesen 14 hibát, ez az arány Krajinovicnál 22/24 volt.

Federer ellenfele a következő körben a Hurkaczot búcsúztató John Millman lesz.

Roger Federer – Filip Krajinovic 6-1; 6-4; 6-1

Kiemelt kép forrása: atptour.com