Kérdéses a folytatás Maria Sharapova számára

2020. január 23.
by kert

A korábbi világelső veresége után beismerte, lehet, hogy ez volt az utolsó Ausztrál Openje

Maria Sharapova, az Ausztrál Open 2008-as győztese az idén szabadkártyával indulhatott Melbourne-ben. 2019-es vállsérülése után az orosz játékos még küzd formája visszanyeréséért, így már az első fordulóban vereséget szenvedett a világranglista 20. horvát Donna Vekictől.

A második szettben 4-1-es vezetés után hat játékot vesztett sorozatban, elveszítve ezzel a mérkőzést is. Sajtótájékoztatóján így kommentálta a történteket: “A mérkőzésnek abban a szakaszában rengeteg hibát vétettem, rossz megoldásokat választottam, ellenfelem pedig kihasználta ezt.”

A pályafutása folytatásával kapcsolatos kérdésekre bizonytalanul válaszolt: “Nem tudom, mi történik a következő 12 hónapban. Nagyon hálás vagyok az Ausztrál Open szervezőinek, hogy idén itt lehettem, de nem tudom megmondani, jövőre is játszom e.”

Az Ausztrál Open volt Sharapova debütáló Grand Slam tornája, 2003-ban, 15 éves korában itt indult először a főtáblás küzdelmekben. 15 alkalommal szerepelt Melbourne-ben, és 58 megnyert mérkőzéssel ez a legsikeresebb Grand Slam tornája.

Jogosan merülnek fel kérdések Sharapova jövőjével kapcsolatban, hiszen 2017-es doppingeltiltása, majd a sorozatos sérülések után a 144. helyre esett vissza a ranglistán, és szemmel láthatólag nehezen lendül vissza régi formájába.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://au.sports.yahoo.com/